Deu detinguts per robar en vivendes i vehicles de Llíria

Galeria 5 Fotos

A l’organització se li imputa també els delictes detinença il·lícita d’armes i tràfic de drogues

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Tilaka, ha detingut a sis homes i quatre dones, d’entre 27 i 65 anys de nacionalitats espanyola, romanesa i francesa pels delictes de robatori amb força a l’interior d’habitatge, tinença il·lícita d’armes, furt, robatori en interior de vehicle i tràfic de drogues.

La comissió de diversos robatoris en el nucli urbà de la ciutat de Llíria ,amb idèntic modus operandi, van cridar l’atenció dels investigadors. Això va propiciar l’inici de l’operació, en sospitar que podria tractar-se d’un únic grup organitzat especialitzat en robatoris en habitatges.

Durant el transcurs de l’operació, els agents van poder acreditar ,a més de l’existència d’una organització criminal, que diversos membres de l’organització es dedicaven també al robatori en interior de vehicles i altres al tràfic de drogues (cocaïna i marihuana). Diversos components van tractar fins i tot d’establir les seues pròpies plantacions per al cultiu de marihuana en els seus domicilis.

Donada la complexa estructura de l’organització i tenint en compte la necessitat de desarticular-la per complet, els investigadors van aconseguir identificar els habitatges de tots els membres de la banda en Llíria, Turís, Bétera, El Perelló i Carlet. Posteriorment es van realitzar entrades simultànies en totes aquestes ubicacions per a evitar que pogueren alertar-se entre si i desfer-se dels efectes delictius i de les proves dels seus delictes.

Fruit d’aquestes actuacions es va poder intervindre diverses substàncies estupefaents, elements per a la plantació tipus indoor de marihuana, una arma de foc prohibida (escopeta retallada) amb munició, diverses armes prohibides (clau de pugilat, bastó estoc i un silenciador d’arma de foc), a més d’efectes policials (grillons, llums prioritàries i jupetí balístic) i diverses joies i rellotges presumptament sostrets i valorats en 15.500 euros, a més de 2.500 euros de diners en efectiu i dos vehicles.

Per a quatre dels detinguts (els capitostos de l’organització) es va decretar ingrés provisional a la presó.

D’aquests fets entén el Jutjat d’Instrucció número 2 de Llíria.

Les actuacions van ser coordinades pels components de la Guàrdia Civil de Llíria i en elles van participar agents de diferents especialitats, inclòs el Grup de Reserva i Seguretat i el Servei Cinológico.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà