Cau una organització que distribuïa drogues i armes en el mercat negre

Es van fer registres en viviendes deBétera i l’Eliana

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desarticulat en una operació conjunta un grup especialitzat a distribuir drogues i armes de foc per a la seua posterior venda en el mercat negre, i han detingut a 29 persones a València.

Un dels integrants d’aquest grup d’origen lituà és considerat com a “objectiu d’alt valor” (HVT) per Europol, que ha participat en els registres practicats en l’operació, i un altre té en vigor una Ordre Europea de Detenció emesa per Lituània, on ha de complir una pena de sis anys amb dos anys pendents ja que es va donar a la fugida durant un permís.

Segons un comunicat conjunt de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, l’operació Kalka s’ha desenvolupat en dues fases des d’agost de 2022, quan es va detectar un primer passe de droga a Albacete amb la intercepció en l’A-31, en el quilòmetre 82 sentit Madrid, d’un vehicle amb dos ocupants que transportaven un quilo de cocaïna en un paquet dins d’una motxilla que estava en el maleter.

Els investigadors van descobrir a partir d’ací una organització criminal que es dedicava a importar i distribuir droga, però també a la introducció i venda il·legal d’armes, estructurant-se en dues branques ben diferenciades però que tenien uns forts vincles, i la seua activitat operativa va provocar que la primera fase de l’operació de les Forces de Seguretat s’avançara.

Al novembre de l’any passat, durant la vigilància d’un xalet a Bétera utilitzat per l’organització, es va detindre a dues persones alienes al grup criminal per un delicte de robatori amb força en grau de temptativa en intentar saltar la tanca per a accedir a l’habitatge.

En aqueix xalet, i en un altre habitatge de València, els agents van arrestar a altres dues persones i van intervindre 108 grams de cocaïna, 280 pastilles MDMA, 195 quilos d’haixix, 74 pastilles de metamfetamina i 60 cartutxos de 9mm.

També es van fer altres nou registres en habitatges de l’Eliana, Godelleta, Gandia, Tavernes de la Valldigna, Picanya i València, on van detindre a 11 persones de nacionalitat espanyola i colombiana i es van confiscar de més de mig milió d’euros, 90 quilos de cocaïna, quatre quilos d’heroïna i quatre armes de foc, a més de nou vehicles d’alta gamma.

En la segona fase de l’operació i amb el gruix de l’organització quasi desmantellada, es van dur a terme nou registres domiciliaris en les localitats alacantines d’Oriola, Torrevella i Sant Miquel de les Salines, i es va detindre a 12 integrants de l’organització criminal de nacionalitat lituana per tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes de foc i per pertinença a organització criminal.

En aquests habitatges es van trobar dues armes de foc de 9mm amb número de sèrie esborrat, una arma de salva, quatre balises, 17.000 euros en efectiu, una plantació de 100 plantes de marihuana, cinc vehicles de gamma alta, una motocicleta i diversos dispositius mòbils.

L’operació s’ha desenvolupat de manera conjunta per agents de l’UCO (ECO Llevant) de la Guàrdia Civil i d’Udyco Múrcia de Policia Nacional.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà