Riba-roja utilitzarà un dron per a evitar els robatoris de garrofa

algarrobas policia local ribarroja

La Policia Local intensificarà la vigilància en les extensions agrícoles

La Policia Local de Riba-roja intensificarà la vigilància en les extensions agrícoles del terme municipal en les quals es cultiva la garrofa a través d’un dispositiu especial que per primera vegada usarà drons per a evitar els robatoris, i que contempla també el control i vigilància de magatzems i punts de venda.

Aquesta iniciativa va ser un dels punts tractats en l’últim Consell Agrari Municipal celebrat aquesta setmana, en la qual es va informar, a més, de la coordinació amb els agricultors afectats i amb la Guàrdia Civil, que intensificarà els controls i inspeccions per a comprovar la procedència, pertinença i volum de producte.

Es preveu que aquestes accions estiguen en marxa fins a finals del mes d’agost, quan es done per finalitzada la recollida i comercialització de la garrofa, un fruit que en els últims anys s’ha cotitzat a preus alts a conseqüència de la seua creixent aplicació tant per a fins alimentaris com farmacèutics, ha informat aquest divendres l’Ajuntament.

Per primera vegada, la Policia Local farà ús d’un dron per a un major control de possibles accions delictives a través de la videovigilància i poder garantir la seguretat dels agricultors, que veuen amenaçades les seues collites especialment quan el fruit està madur i llest per a la seua recol·lecció.

Un altre dels aspectes abordats en el Consell Agrari va ser referent al risc d’incendis forestals en les zones boscoses i amb matoll.

En aquest sentit, es va informar de la instal·lació d’autobombes que puguen subministrara d’aigua de basses i poder actuar amb rapidesa i eficàcia davant un incendi, especialment en zones forestals o camins rurals.

També es va adonar de l’asfaltat de camins rurals i el manteniment dels mateixos i es va informar de l’especial vigilància a les cremes agrícoles, les cremes de matoll o altres cremes de restes de poda o desbrossaments, que estan totalment prohibides durant els mesos d’estiu.

Finalment, el Consell va informar de la situació de l’abocador de Basseta Blanca, actualment en procés de segellament i restauració, per a convertir-se en un futur pròxim en una central d’energia fotovoltaica que done servei al municipi i una planta de biogàs, que genere energia verda.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà