Sis detinguts per l’apropiació indeguda de 54 tones de garrofa

Se’ls atribueix el furt d’una altra tona i mitja a la comarca de Camp de Túria

La Policia de la Generalitat ha detingut en les últimes setmanes a sis persones i investigat a altres nou per apropiació indeguda de 54 tones de garrofa després d’intensificar els dispositius de control de traçabilitat de productes hortofructícoles amb motiu de les diferents campanyes de recollida que tenen lloc en aquesta època de l’any.

Als detinguts i als investigats també se’ls atribueix el furt d’una altra tones i mitja d’aquesta mateixa fruita a la comarca valenciana de Camp de Túria, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Així mateix, s’ha localitzat un magatzem il·legal de garrofa a la comarca de l’Alcalatén i una fruiteria il·legal a València, a més de dur a terme diferents inspeccions en cinc empreses de fruites i hortalisses amb irregularitats a la comarca del Baix Vinalopó, on s’ha detectat la presència de treballadors en situació irregular.

A més, la Policia de la Generalitat destaca la tramitació d’actes, al costat d’Inspecció de treball i Seguretat Social, a una empresa de la comarca de l’Horta Sud per greus irregularitats i contractació il·legal de treballadors.

En tots els casos l’operatiu es realitza en col·laboració amb Guàrdia Civil, Policia Nacional, policies locals i Inspecció de Treball i Seguretat Social i va dirigit a controlar la procedència dels productes a través del Document d’Acompanyament de Traçabilitat Agrícola, així com a comprovar si existeixen irregularitats en els magatzems, o hi ha presència de treballadors il·legals.

Fruit d’aquesta col·laboració, aquests cossos i forces de seguretat han mantingut diverses reunions i participat en Juntes de Seguretat de diversos ajuntaments per a planificar les campanyes de recollides de productes, especialment de cítrics, caquis i raïm, intensificant els controls en diferents comarques en funció de l’època de recollida.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà