La gimnasta de la Pobla de Vallbona Mireia Martínez rebrà la Distinció al Mèrit Esportiu

Mireia Martínez

La Generalitat premia a l’esport femení d’elit amb les seues distincions del 9 d’Octubre

L’Alta Distinció de la Generalitat, que es concedeix amb motiu del 9 d’Octubre, ha recaigut enguany en les dues jugadores valencianes de la selecció espanyola de futbol que va guanyar el mundial mentre la Distinció al mèrit esportiu és per a les integrants de la selecció espanyola de gimnàstica rítmica.

El ple extraordinari del Consell ha aprovat aquest divendres els guardons -els primers de l’executiu PP-Vox que presideix Carlos Mazón- que s’entregaran el dilluns en l’acte institucional del Dia de la Comunitat Valenciana, entre els quals també figuren al castellonenc Carlos Latre com a ambaixador de la Comunitat i la Distinció de la Generalitat per als serveis d’emergència que van actuar en els incendis de l’estiu de 2022 que van arrasar 35.000 hectàrees entre les tres províncies.

La portaveu del Consell, Ruth Merino, ha explicat en la roda de premsa posterior al ple que l’Alta Distinció de la Generalitat i la Gran Cruz de l’Orde de Jaume I el Conqueridor ha recaigut en les jugadores valencianes de la Selecció Espanyola de Futbol Ivana Andrés i Enith Saló.

Així mateix, la Distinció al Mèrit Esportiu és per a les integrants de l’equip espanyol de gimnàstica rítmica: l’esportista de la Pobla de Vallbona, Mireia Martínez, Patricia Pérez, Alba Bautista i Pôlina Berezina Ksenofontova, i a l’entrenadora de l’equip nacional individual de gimnàstica rítmica, Marta Linares.

Segons el Consell, aquest reconeixement ve dau per les medalles i la classificació olímpica que es van aconseguir durant els Mundials celebrats a l’agost a València.

La Distinció de la Generalitat es reserva per als serveis d’emergències, seguretat i protecció civil que van participar en els treballs d’extinció dels incendis declarats en l’estiu de 2022 a Vall d’Ebo, les Useres, Begís, Venta del Moro i Calles.

Quant al Mèrit Cultural es concedeix a títol pòstum al cantant Nino Bravo, nascut a Aielo de Malferiti de la mort del qual es compleixen 50 anys, i al grup valencià Seguretat Social, que celebra 40 anys de recorregut artístic.

La Distinció al Mèrit Empresarial i Social és per a la ja centenària empresa alacantina Carmencita, especialitzada en espècies i condiments per a la cuina, i la corresponent al Mèrit Científic és per a l’equip de cirurgia cardíaca de l’Hospital La Fe de València, que acaba d’aconseguir el trasplantament de cor número mil en la seua història.

La veterana pirotècnica castellonenca Reyes Martí i els Bancs d’Aliments de Castelló, València i Alacant rebran, per part seua, les Distincions d’Accions a favor de la Igualtat i per una Societat Inclusiva.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà