Detingudes per drogar i robar a dos ancians en Llíria i Vilamarxant

guardia civil

Van aconseguir un total de 10.900 euros

La Guàrdia Civil ha detingut a dues dones de 41 i 50 anys com a suposades autores dels robatoris comesos a dos ancians a Camp de Túria, als quals narcotizaren amb benzodiazepines i van deixar inconscients diversos dies i fins i tot a un d’ells li van fotografiar nu per a vexar-li i burlar-se d’ell.

L’operació Pazola va començar al juliol de 2022, quan els agents de la Guàrdia Civil de Llíria van rebre una denúncia pel robatori a una persona d’avançada edat després de ser narcotizada.

Es va poder constatar que es tractava de dues dones de l’entorn de la víctima, els qui, en una primera actuació, van arribar a deixar sense coneixement en aqueixa localitat a l’ancià durant quatre dies, en els quals les autores van aconseguir sostraure-li un total de 9.300 euros. A més, li van fer vexacions com ara despullar-ho i fotografiar-ho per a difondre aqueixes imatges i burlar-se de la víctima.

Posteriorment, els agents van tindre coneixement de l’existència d’una altra víctima, una persona d’avançada edat amb una discapacitat funcional i minusvalidesa, a qui les detingudes li van sostraure 1.600 euros després de ser intoxicat i deixar-ho semidormido durant dos dies a Vilamarxant.

El modus operandi consistia a subministrar droga sedant a persones vulnerables per a inhibir la seua voluntat i així poder robar en el seu habitatge i fer un ús de les targetes de crèdit de la víctima.

Finalment, l’operació va culminar amb la detenció de dues dones de nacionalitat espanyola de 41 i 50 anys, si bé una d’elles va intentar escapolir-se de l’acció de la justícia fugint a la província de Cadis, on va ser detinguda per agents de la Guàrdia Civil.

Se’ls atribueix un delicte de robatori amb força en les coses, contra la salut pública i vexacions, segons informa la Guàrdia Civil.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Llíria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà