El programa de compostatge del CVI, finalista del premi Alfonso Maíllo

consorcio

En el seté Congrés Recuwaste

L’equip tècnic i d’educació ambiental del Consorci València Interior (CVI) participa en el seté Congrés Recuwaste a Mataró, lloc on s’estan desenvolupant les propostes i programes més innovadors d’economia circular de tota Espanya. El programa de compostatge del CVI ha sigut un dels deu seleccionats per als premis Alfonso Maíllo que contribueixen a donar a conéixer iniciatives innovadores destacables en l’àmbit de la prevenció i gestió dels residus.

La tècnica ambiental i mestra compostadora del CVI, María Jesús Cabo, ha sigut l’encarregada de presentar a l’auditori aquest programa que té com a objectiu estratègic reduir la presència dels bioresidus de la fracció reste en àrees rurals de població dispersa, baixa densitat i molt allunyades de les plantes de tractament de residus de Llíria i Caudete de las Fuentes.

A més, aquest ambiciós programa aposta perquè els bioresidus es queden i gestionen en el propi municipi, apostant per l’economia circular de proximitat convertint un residu en un recurs. I és que aquest concepte és tractat en tots els vessants possibles dins del programa, ja que fins i tot el propi compostador cedit a les famílies, ajuntaments i centres escolars està fabricat a partir de material plàstic recuperat de la fracció reste en les pròpies plantes de tractament del consorci. El Programa de Compostatge està assistit per una APP mòbil de control i traçabilitat de l’activitat de compostatge (EcoCompostaje-CVI-València) que permet registrar les aportacions que realitzen a qualsevol compostador situat en l’àmbit del CVI.

El compostatge domèstic en l’àmbit del consorci ha arribat ja a 1.209 habitatges i a 55 centres educatius que formen part d’Aula Composta. Dels 61 municipis del consorci, hi ha habitatges que utilitzen aquests compostadors en el 89% dels municipis, xifra que va creixent gràcies a l’acompanyament i assessorament del departament d’educació ambiental de l’ens supramunicipal.
Què és el Consorci València Interior

El Consorci València Interior és l’ens supramunicipal que duu a terme el tractament dels residus de 61 municipis de les cinc comarques de l’interior de la província de València: Camp de Túria, la Regió muntanyenca, la Foia de Bunyol-Xiva, la Plana Utiel-Requena i el Racó d’Ademús. Per a això compta amb dues plantes de tractament de residus, situades a Llíria i Caudete de las Fuentes, així com una planta de transferència a Xiva. És a Caudete de las Fuentes on es troba també situat l’abocador, lloc on s’eliminen de manera segura les fraccions que no han pogut ser recuperades en les plantes de tractament.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà