PRISMA Camp de Túria atén 157 persones en els seus cinc anys

Està implantat en Bétera, Vilamarxant, la Pobla, Riba-roja i Marines

El programa PRISMA Camp de Túria compleix cinc anys des de la seua posada en marxa a la comarca. Aquest és el Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental de la Mancomunitat Camp de Túria que té com a principal objectiu fomentar la inserció psicosocial i promoure l’autonomia de les persones amb problemes de salut mental cròniques que pertanyen a algun dels municipis que componen la comarca Camp de Túria.

Durant aquests cinc anys PRISMA s’ha convertit en un recurs rellevant per a les persones amb problemes de salut mental de la comarca. Actualment compta amb 95 persones usuàries amb problemes de salut mental greu i ja han accedit a ella 157 persones en total des del seu inici.

PRISMA era un recurs que estava previst instal·lar-se en dos municipis: primer, en 2019, ho va fer en Bétera i més tard a Vilamarxant. No obstant això, a mesura que les seues accions es feien eco, el nombre de sol·licitants va ser en augment i en 2020 es van posar en funcionament dues localitats més, la Pobla de Vallbona i Riba- Roja.

Enguany s’ha sumat la població de Marines, sent el cinqué a la comarca Camp de Túria i s’espera que pròximament es pose en funcionament a L’Eliana, donada la demanda de sol·licitants.

El programa sorgeix de la necessitat d’un canvi en l’assistència prestada des de l’àrea de Salut Mental per a millorar la qualitat de vida de les persones que assisteixen al programa. El recurs se centra en diferents àrees d’actuació formades per diversos perfils de professionals de psicologia, activitats esportives i integració social.

Les persones que poden accedir a PRISMA han de residir a la comarca de Camp de Túria i basaran els seus criteris d’inclusió segons la gravetat i cronicitat de la malaltia mental que tinguen serioses repercussions en la integració dels sectors social, personal i laboral. L’accés es realitzarà a través de la derivació de l’Àrea de Salut Mental en conjunt amb els Serveis Socials dels municipis que componen la *Mancomunitat Camp de Túria.

PRISMA també duu a terme el recurs Familiarment, un espai terapèutic per a familiars que conviuen amb alguna persona amb problemes de salut mental, de manera que poden reunir-se mensualment i generar un espai de diàleg que servirà com a punt de trobada i acompanyament en el procés de la malaltia: informació, orientació, solucions i sensibilització sobre temes relacionats amb la Salut Mental.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà