Reobri el metro entre Paterna i Llíria el dimarts després de concloure les obres

metro lliria

El tall de la circulació s’ha substituït per autobusos

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) reobrirà la circulació ferroviària el dimarts 9 d’abril entre les estacions de Paterna i Llíria de la Línia 2 de Metrovalencia, una vegada concloses les obres que afecten el servei per la construcció del nou baixador i duplicació de via que es realitzen en el tram que discorre pel polígon industrial Fuente del Jarro.

També es reobrirà al trànsit ferroviari el tram comprés entre Torrent i Picassent, tancat en l’actualitat per treballs de millora en el baixador de Col.legi El Vedat de la Línia 1 (Bétera-Castelló).

Totes dues obres s’han desenvolupat en aquestes dates per tractar-se del període vacacional de Setmana Santa i Pasqua, en el qual existeixen més dies festius i no hi ha classes en col·legis, instituts i universitats, la qual cosa suposa un menor moviment d’usuaris.

El tall de la circulació de Metrovalencia s’ha vist substituït per serveis alternatiu d’autobusos entre les estacions implicades, tant en la Línia 1 com en la Línia 2.

En Fuente del Jarro l’actuació compta amb un pressupost d’uns 6,5 milions d’euros, IVA inclòs, i és finançada per Fons Europeus, a través dels fons REACT-EU del Programa Operatiu FEDER Comunitat Valenciana 2014-2020, com a part de la resposta de la Unió a la pandèmia de COVID-19.

Els treballs que executa actualment FGV es concreten en la duplicació del tram de via existent, des de l’actual baixador de Fuente del Jarro fins als voltants de l’autovia A-7, i la construcció d’un nou baixador.

La nova parada se situa a uns 800 metres de l’actual en direcció a Llíria i inclou accessos, pas entre andanes, rampes, escales i tancaments, així com la instal·lació de tots els equipaments necessaris (màquines expenedores de títols de transport, sistema de videovigilància, sistema de megafonia i teleindicadores) i instal·lacions no ferroviàries auxiliars.

L’obres del nou encreuament de vies que executarà al costat del baixador del Co·legi el Vedat compta amb un pressupost de 2,4 milions d’euros, i són finançada amb Fons Europeus. A més de les obres actuals, orientades a la instal·lació de l’encreuament de vies, es requereix la construcció de dues noves vies i l’adequació de la catenària existent per a concloure el projecte.

També s’ha previst la demolició de l’única andana existent i la construcció de noves andanes per a cada sentit. En el projecte s’han tingut en compte tots els requeriments d’accessibilitat, així com la instal·lació dels equipaments necessaris (màquina expenedora de bitllets, sistema de videovigilància, sistema de megafonia i teleindicadors).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà