Feliços 27 SAB

Pau Andrés, portaveu de Guanyem SAB i diputat provincial del Camp de Túria per Compromís

Tal dia com hui, 8 d’abril de 1997, s’oficialitzava l’anhel i voluntats col·lectives d’unes 2.000 veïnes i veïns que en aquell moment vivien en l’entitat local menor de Sant Antoni de Benaixeve, dependent de Paterna. Hui celebrem el nostre 27é aniversari com a municipi independent.

És per això que és dia per a fer memòria i recordar d’on venim. El nostre poble naix d’un trasllat forçós a conseqüència de la construcció del Pantà, obligant les famílies de l’antic Benagéber a disseminar-se entre nous nuclis poblacionals creats per l’Instituto Nacional de Colonización. Els denominats “colons” es van haver de repartir entre la germana San Isidro de Benagéber en Montcada, el nou Benagéber (a la Serrania) i el nostre enclavament entre Paterna, l’Eliana i Bétera.

Si dura va ser l’eixida de l’antic Benagéber, més dura va ser l’arribada als terrenys del Pla del Pou i la Masia de Sant Antoni, bressol del Sant Antoni de Benaixeve actual. Des del perjuí econòmic de les famílies que van haver d’adquirir noves vivendes fins als problemes amb el subministrament d’aigua potable als nous terrenys, el trasllat no va ser precisament un camí de roses.

Tot i les dificultats, els primers habitants van decidir fer de la necessitat virtut, cooperant per a construir un nou projecte comú on tot estava per fer. Eixe esforç i il·lusió per dissenyar un municipi acollidor i dotat amb serveis i oportunitats ha sigut al que molts han volgut contribuir també des de la política local des de la segregació en 1997.

En eixe sentit, em sent molt orgullós de recollir el testimoni dels projectes polítics progressistes i ecologistes que tant han fet per millorar Sant Antoni de Benaixeve. Entre els representants d’eixes lluites he de destacar referents com Vicent Monteagudo, Carmen Zorrilla, Ramón Orozco i Braulio Aguilar, entre d’altres.

Es tracta de persones compromeses amb la definició d’un poble amb identitat pròpia que estiguera orgullós del seu passat però que oferira oportunitats i benestar per a les noves famílies que vulguerenviure, però sobretot, ser de SAB.

2024 és un any important en la nostra breu història. Per primera volta superem la xifra de 10mil habitants, situant-nos entre el reduït grup del 20% de municipis valencians amb més població. Som un municipi de 10mil habitants en una situació estratègica a les portes del Parc Natural del Túria, integrat alhora al Camp de Túria però també a les conurbacions del cap i casal, el que significa tota una oportunitat per a créixer i garantir un futur digne i de qualitat als seus habitants.

Des del nostre projecte municipal volem obrir eixos debats i dibuixar col·lectivament un poble per a les persones. Parlem sobre com millorar la mobilitat sostenible entre els barris i amb el voltant, de com augmentem les zones verdes per a passejar i trobar-se, d’ampliar les dotacions esportives, de salut o d’educació.

També de crear una administració àgil al servei de la ciutadania, de solucionar definitivament els problemes de l’aigua potable, de crear una xarxa d’atenció a persones majors i joves o de protegir el nostre patrimoni històric.

Sant Antoni de Benaixeve mereix que els seus representants públics parlem d’estes qüestions que milloren la qualitat de vida de la gent. Nosaltres no volem contribuir al soroll estèril, sinó a la configuració de propostes que consoliden la identitat pròpia d’un poble treballador, inclusiu i divers que s’enorgulleix d’oferir serveis i oportunitats per a totes les famílies. Ajudeu-nos a fer-ho possible.

Feliços 27 SAB!

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà