El cardiòleg de l’Arnau, Ernesto Dalli, Premi a l’Excel·lència en el marc de l’Estratègia en Salut Cardiovascular

Arnau de Vilanova

El reconeixement és extensiu a la Unitat de Telerehabilitació cardíaca

El projecte ‘Telemonitorización cardiaca estesa (sistema cardioplan): proposta de ruta assistencial després de síndrome coronària aguda i continuïtat de cures en atenció primària’, liderat per Ernesto Dalli, del Servei de Cardiologia de l’Hospital Arnau de Vilanova, ha rebut el Premi d’Excel·lència en Bones Pràctiques Clíniques, dins de l’Estratègia de Salut Cardiovascular del Sistema Nacional de Salut.

El reconeixement és extensiu als components de la Unitat de Telerehabi-litació cardíaca: les infermeres Nuria Muñoz i Amparo Fresneda, la fisioterapeuta Araceli Rubio Sánchez i la psicòloga Ana Fortea Portolés.

Aquesta estratègia de seguiment a 10 mesos ha demostrat superioritat en variables clíniques i analítiques en relació amb el seguiment després d’un programa de rehabilitació cardíaca convencional de dos mesos.

A més, s’ha observat una millora de l’experiència de pacient crònic i reducció de consultes ambulatòries.

Aquest model d’atenció al pacient després d’una síndrome coronària aguda ha sigut adoptat també en altres hospitals de la ComunitatValenciana i altres comunitats autònomes.

Actualment es troba en fase de reclutament l’estudi TELSINCORC, que avalua el potencial d’aquest sistema en la continuïtat assistencial amb Atenció Primària, en el qual participen metgesses i infermeres dels Centres de Salut de Paterna, Burjassot, La Canyada, Bétera i La Pobla de Vallbona.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà