Bétera: Dia d’Acció per la Salut de les Dones del 26 al 29 de maig

cartel betera

La regidoria de Dona i Igualtat celebra el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones dimarts que ve dia 28 amb diverses activitats per a la ciutadania.

En 1988 es va commemorar el primer 28 de maig com a Dia d’Acció Global per la Salut de les Dones. Segons l’Organització Mundial de la Salut és un dret que “implica gaudir d’un òptim estat de benestar físic, mental i social, i no solament l’absència de malaltia o malestar”.

L’Ajuntament de Bétera, a través de l’àrea de Dona i Igualtat, se suma un any més a aquesta commemoració, amb un compromís explícit en el desenvolupament de programes i actuacions que tinguen en compte a les dones del municipi i el seu dret a la informació i accés als recursos en matèria de salut.

Activitats programades

El Consistori ha posat en marxa per al diumenge 26 de maig, a les 18 hores el Taller d’Apoderament Sexual ‘Sense-Vergonyes’ així com el monòleg ‘Cita amb la teua sexòloga’, totes dos activitats gratuïtes, a càrrec de la periodista, escriptora i coach Silvia Pérez, estan destinades al públic general i es realitzaran a l’Auditori de la Casa de la Cultura (C/ estació S/N).

El dimecres 29 de maig, a les 18 hores tindrà lloc en el Saló de Plens del Castell (C/Eugenio Aloy,1A) una Xarrada-Col·loqui entorn del curtmetratge ‘Sé una dama’ (Be a lady, they said), al costat de l’equip de prevenció del CM24H Rural de Yàtova i on es reflexionarà sobre les múltiples pressions socials que reben les dones al llarg de la seua vida.

El dimarts 28 de maig es reprendrà el Programa ADONA’T, amb una xarrada amb el personal del Centre de Salut de Bétera i s’establirà un punt d’informació permanent amb diversos materials per a les dones en matèria de salut.

Aquesta campanya municipal també cerca acostar-se a les dones més joves del municipi, per això, es repartiran guies de salut específiques per a les adolescents en l’IES Les Alfàbegues.

La proposta pretén conscienciar i despertar l’interés entre les dones més joves sobre la importància de l’autocura i l’aproximació a la seua salut des d’una perspectiva de gènere i empoderant.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà