En Directe associació cultural (EDAS)

InfoTúria estrena un nou espai que voldonar a conèixer les associacions que conformen el teixit social del Camp del Túria, amb la finalitat d’enfortir-lo i facilitar el contacte entre veinat i associacions.

Anna Alemany
És una nova secció que comença amb molta il·lusió i amb uns convidats de luxe: Fran Esteban i Miguel Castellano, representants de ‘En Directe Associació Cultural’ (EDAS), un grup d’enamorats de la música que junten esforços per promoure-la, especialment les actuacions en directe. Durant l’entrevista, que es converteix en un racó improvisat de musica en viu, Fran i Miguel ens parlen apassionadament sobre el projecte EDAS, allò que han fet i allò que preparen.

Fa 5 anys, alguns músics de la Pobla de Vallbona i Benissanó detectaren la necessitat d’espais per a la música en directe; cada vegada es trobaven menys sales i espais per portar endavant esta activitat cultural i decidiren fer alguna cosa. És quan va nàixer EDAS com una associació sense ànim de lucre; amb ella es volia donar suport als grups de la seua comarca, intentant aconseguir-los actuacions (en sales de xicotet format), ja que esta és la porta d’entrada a l’actuació de molts músics i creadors novells i, a més, permet el contacte en viu amb l’artista, una experiència cada vegada més remota i que molta gent jove no coneix més enllà del gran concert-espectacle.

Des d’aleshores s’han organitzat concerts, com els realitzats a la sala ‘4 Gats Rock-Club’ de l’Eliana, amb el grup de rock ‘Indòmits’ (grup actualment dissolt, alguns membres del qual han format ‘No Limits’… rock emergent i molt innovador) o la ‘Big Band Jazzbona’, una agrupació formada per membres de la Corporació Musical de la Pobla de Vallbona i veïns de la comarca, que s’ha convertir en centre del jazz actual en el panorama del jazz act.

Els inicis sempre són difícils, però a poc a poc aconseguiren sensibilitzar les entitats publiques i privades, obrint noves portes per afavorir la musica en viu i la possibilitant que els espectadors gaudirem de la música en estat pur… contagiant-nos de la passió virtuosa amb que l’interpret s’entrega quan fa un directe. En esta linia, a l’EDAS varen aconseguir el patrocini de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona per dur a terme el seu següent projecte: “La creació d’una nit de ‘Rock i Fusió’ a Valencià”, segons ens conten, a la que varen anomenar ‘Cebarock’ (en referència al conreu per excel·lència de la Pobla de Vallbona, la ceba).

El ‘Cebarrock’ conta ja amb 4 edicions i amb ell es pretén que els grups musicals del Camp de Túria puguen promocionar-se “interpretant la seua música, siga de  l’estil que siga, tocant amb altres grups amb més nom”. “És important participar als festivals, promocionar-se a la radio i a internet… ésimportant al panorama musical modern actual. Amb esta idea possibilitem que la seua actuació es done prop del seus veïns i amics”.
Un altre element important és la promoció del valencià: “Este no és un festival només per la música en valencià, però volem fomentar la promoció de la nostra llengua, tan poc recolzada per les institucions, siguen privades o públiques”.  “Cadascú tria cóm canta, però no volem deixar de fomentar el nostre idioma, mesclar-lo amb altres idiomes… i fer-ho sense polèmiques”.

Al ‘Cebarock’ han actuat grups col·laboradors i d’altres socis d’EDAS, com ara el grup d’experimentadors sonors ‘Bakanal’ que trobarem en la 1ª edició compartint cartell amb ‘Boikot’, i que ens presentà els seus experiments de fusió en valencià amb una dinàmica i espectacular posada en escena o ‘Rapsodes’, una jove formació que veiem en la 3ª edició i que ara per a ara, representa la proposta més seriosa del hip-hop interpretat en valencià.
EDAS compta ja amb un centenar d’associats i colaboradors i treballa per impulsar la musica; per aconseguir un espai per assajar i compartir; per organitzar una serie de punts de musica viva al carrer, “per refrescar el clima dels nostres pobles a l’estiu”; per formar grups d’aprenentatge musical; per buscar col·laboracions… “Ara treballem per aconseguir que els ents públics creen espais per assajar i fer concerts en directe, perquè la col·laboració de les entitats públiques és imprescindible”, ens comentes Fran i Miguel. “Pensem que formacions de distintes poblacions del Camp de Túria que reunisquen unes bones aptituts musicals són un atractiu suficient per tal que un ajuntament puga subvencionar-ho”, ens comenten. “Si voleu saber mé, fiqueu-vos en contacte amb EDAS… parlarem i mirarem de fer alguna cosa junts”.

Associació: EDAS, En directe Associació Musical
Àmbit: Cultural – Camp del Túria
Que fan: Promoure la musica en directe
Contacte: fran_trumpet arroba hotmail.com
Adreces d’interés:
www.myspace.com/cebarock
www.myspace.com/rapsodes
www.bakanal.org
www.myspace.com/jazzbona
www.myspace.com/bitchmagnetsband

Si esteu interessats/des a donar a conèixer la vostra associació podeu contactar amb nosaltres a través del mail participacio arroba infoturia.com

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà