En Directe associació cultural (EDAS)

InfoTúria estrena un nou espai que voldonar a conèixer les associacions que conformen el teixit social del Camp del Túria, amb la finalitat d’enfortir-lo i facilitar el contacte entre veinat i associacions.

Anna Alemany
És una nova secció que comença amb molta il·lusió i amb uns convidats de luxe: Fran Esteban i Miguel Castellano, representants de ‘En Directe Associació Cultural’ (EDAS), un grup d’enamorats de la música que junten esforços per promoure-la, especialment les actuacions en directe. Durant l’entrevista, que es converteix en un racó improvisat de musica en viu, Fran i Miguel ens parlen apassionadament sobre el projecte EDAS, allò que han fet i allò que preparen.

Fa 5 anys, alguns músics de la Pobla de Vallbona i Benissanó detectaren la necessitat d’espais per a la música en directe; cada vegada es trobaven menys sales i espais per portar endavant esta activitat cultural i decidiren fer alguna cosa. És quan va nàixer EDAS com una associació sense ànim de lucre; amb ella es volia donar suport als grups de la seua comarca, intentant aconseguir-los actuacions (en sales de xicotet format), ja que esta és la porta d’entrada a l’actuació de molts músics i creadors novells i, a més, permet el contacte en viu amb l’artista, una experiència cada vegada més remota i que molta gent jove no coneix més enllà del gran concert-espectacle.

Des d’aleshores s’han organitzat concerts, com els realitzats a la sala ‘4 Gats Rock-Club’ de l’Eliana, amb el grup de rock ‘Indòmits’ (grup actualment dissolt, alguns membres del qual han format ‘No Limits’… rock emergent i molt innovador) o la ‘Big Band Jazzbona’, una agrupació formada per membres de la Corporació Musical de la Pobla de Vallbona i veïns de la comarca, que s’ha convertir en centre del jazz actual en el panorama del jazz act.

Els inicis sempre són difícils, però a poc a poc aconseguiren sensibilitzar les entitats publiques i privades, obrint noves portes per afavorir la musica en viu i la possibilitant que els espectadors gaudirem de la música en estat pur… contagiant-nos de la passió virtuosa amb que l’interpret s’entrega quan fa un directe. En esta linia, a l’EDAS varen aconseguir el patrocini de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona per dur a terme el seu següent projecte: “La creació d’una nit de ‘Rock i Fusió’ a Valencià”, segons ens conten, a la que varen anomenar ‘Cebarock’ (en referència al conreu per excel·lència de la Pobla de Vallbona, la ceba).

El ‘Cebarrock’ conta ja amb 4 edicions i amb ell es pretén que els grups musicals del Camp de Túria puguen promocionar-se “interpretant la seua música, siga de  l’estil que siga, tocant amb altres grups amb més nom”. “És important participar als festivals, promocionar-se a la radio i a internet… ésimportant al panorama musical modern actual. Amb esta idea possibilitem que la seua actuació es done prop del seus veïns i amics”.
Un altre element important és la promoció del valencià: “Este no és un festival només per la música en valencià, però volem fomentar la promoció de la nostra llengua, tan poc recolzada per les institucions, siguen privades o públiques”.  “Cadascú tria cóm canta, però no volem deixar de fomentar el nostre idioma, mesclar-lo amb altres idiomes… i fer-ho sense polèmiques”.

Al ‘Cebarock’ han actuat grups col·laboradors i d’altres socis d’EDAS, com ara el grup d’experimentadors sonors ‘Bakanal’ que trobarem en la 1ª edició compartint cartell amb ‘Boikot’, i que ens presentà els seus experiments de fusió en valencià amb una dinàmica i espectacular posada en escena o ‘Rapsodes’, una jove formació que veiem en la 3ª edició i que ara per a ara, representa la proposta més seriosa del hip-hop interpretat en valencià.
EDAS compta ja amb un centenar d’associats i colaboradors i treballa per impulsar la musica; per aconseguir un espai per assajar i compartir; per organitzar una serie de punts de musica viva al carrer, “per refrescar el clima dels nostres pobles a l’estiu”; per formar grups d’aprenentatge musical; per buscar col·laboracions… “Ara treballem per aconseguir que els ents públics creen espais per assajar i fer concerts en directe, perquè la col·laboració de les entitats públiques és imprescindible”, ens comentes Fran i Miguel. “Pensem que formacions de distintes poblacions del Camp de Túria que reunisquen unes bones aptituts musicals són un atractiu suficient per tal que un ajuntament puga subvencionar-ho”, ens comenten. “Si voleu saber mé, fiqueu-vos en contacte amb EDAS… parlarem i mirarem de fer alguna cosa junts”.

Associació: EDAS, En directe Associació Musical
Àmbit: Cultural – Camp del Túria
Que fan: Promoure la musica en directe
Contacte: fran_trumpet arroba hotmail.com
Adreces d’interés:
www.myspace.com/cebarock
www.myspace.com/rapsodes
www.bakanal.org
www.myspace.com/jazzbona
www.myspace.com/bitchmagnetsband

Si esteu interessats/des a donar a conèixer la vostra associació podeu contactar amb nosaltres a través del mail participacio arroba infoturia.com

No hi han comentaris

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · C/Belgrado, 17 · La Pobla de Vallbona · Tel. 962744555

Contacta amb InfoTúria ací

Llicència CC 3.0
Segueix-nos en