Els socialistes de Camp de Túria exhibeixen múscul comarcal a Llíria

pspv campaña

Ximo Puig participa en ‘A totes les places’

Els socialistes de Camp de Túria han reunit a Llíria als seus alcaldes i candidats en els pobles de la comarca en l’acte ‘A totes les places’, el ‘tour’ per les diferents comarques de la Comunitat en el que el president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Ximo Puig, posa en valor la seua gestió al capdavant del Consell els darrers huit anys.

En l’acte precampanya al pati de Sant Francesc conduït per la secretària comarcal i alcaldessa de Marines, Lola Celda, que opta a la seua sisena legislatura, han participat dues de les cares noves dels cartells del PSPV, Rosa Peris i Noemí Morales, que aspiren a les alcaldies de Benaguasil i de la Pobla de Vallbona.

Al costat d’elles, dos alcaldes veterans que opten a la reelecció en Riba-roja i Olocau, Robert Raga i Antonio Ropero, i l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón.

Raga, que aspira a revalidar la majoria absoluta, ha defensat la reversió pública de l’Hospital de Manises enfront d’un PP entén la sanitat com un negoci, per la qual cosa ha advertit que si els populars tornen a governar “tornaran a privatitzar-lo”.

rosa peris

Ropero que suma tres legislatures governant en solitari, ha destacat l’aposta del PSPV per l’educació amb la prova del nou col·legi públic d’Infantil i *Primeria d’Olocau que ha entrat en funcionament fa un mes.

En el seu primer acte públic després d’anunciar la seua candidatura la diputada Rosa Peris, ha defensat que “a Benaguasil el canvi és possible i el farem possible”.

L’exregidora socialista, que ha citat a Carmen Alborch i a Shakira, ha justificat la seua decisió en què porta “tota una vida lluitant pels drets de les dones i vull ser una d’aqueixes dones valentes. Les dones venim a ocupar el protagonisme de la vida publica”.

La socialista ha sigut molt crítica amb l’actual govern popular de *Ximos Segarra. Després de cinc legislatures de majories absolutes, Peris ha assegurat que ve d’un poble que “ha perdut el contacte amb la resta de pobles, que s’ha tancat les portes i amb un alcalde amb excés de prepotència com si poguera viure sense els altres” i no “vull que que no perda cap tren més”.

robert raga

Ha defensat la política social com un dret i no “com a caritat que depén de quan li beses l’anell al capo” i s’ha compromés a obrir el centre de dia finalitzat l’any 2010 mentre als usuaris se’ls emporten en furgonetes fins a Vilamarxant”·.

A l’acte d’arrancada de la precampanya a Llíria han estat presents els candidats a l’alcaldia de Vilamarxant, Vicky Sanchis; Bétera, María José Ballesteros; Loriguilla, Carlos Rodado; Nàquera, Víctor Navarro, amb amb l’absència per motius d’agenda dels alcaldes de l’Eliana i Benissano, Salva Torrent i Amparo Navarro i la candidata en San Antoni de Benaixeve, Marta Retamosa.

Ximo Puig que ha estat acompanyat pel candidat a l’alcaldia de Llíria, Paco Gorrea, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències i exalcalde de l’Eliana, José María Ángel, i la directora general d’Ocupació, Rocío Briones.

Al seu judici, “mentre uns altres prometen desmantellaments fiscals amb els quals baixar els impostos als qui més tenen, els i les socialistes prenem mesures per a cohesionar la societat i ajudar a les famílies”.

ximo puig

El president ha posat en valor que “més de 35.000 famílies valencianes ja hagen sol·licitat el Bo Cistella de la Compra, una mesura que ajudarà al fet que ningú es quede al marge”, i ha afirmat que el PSPV-PSOE vol “una societat valenciana avançada, amb ocupació de qualitat, amb una millor educació i uns serveis socials forts”.

Així, ha subratllat que defensen “els serveis públics de qualitat i a tots els seus professionals” : “La dreta vol privatitzar els serveis públics i fer negoci, però no els serveis públics no són l’espai de negoci”.

“Durant aquests moments complicats que hem viscuts en aquesta legislatura hem pres decisions per a ajudar als valencians i valencianes com és el transport gratuït per als joves, la rebaixa de les taxes autonòmiques o la rebaixa de les taxes universitàries”, ha assegurat.

El líder dels socialistes valencians ha apostat per “una gran operació de cooperació públic privada en matèria d’habitatge per a la pròxima legislatura”.

Ha destacat que s’han de “continuar fent passos cap a l’habitatge assequible perquè els joves puguen emancipar-se i tindre un projecte de vida digne”. “L’habitatge ha de deixar de ser un dret constitucional per a ser un dret real”, ha conclòs.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà