Retallar Drets als Treballadors

José Antonio García Rubio, ha denunciat que el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero traspassa la línia roja amb el ‘pensionazo’ anunciat, que suposa el major atac als drets dels treballadors.

El responsable d’Economia i Treball de IU, García Rubio, assenyala que açò es produïx en un context en què la desocupació supera els 4,3 milions d’aturats, després de destruir-se en 2009 1,2 milions de llocs de treball, la xifra més alta des que van començar a elaborar-se aquests tipus de dades, en 1976.

Amb la seua reforma de les pensions, l’Executiu socialista vol expropiar els salaris i les cotitzacions socials dels treballadors. Ha decidit que la crisi la paguen només els que treballen i els parats, deixant a aquestos a un costat per a preocupar-se més de la cara que el gran capital i els mercats li posen en “Davos” i en les futures cites internacionals a les quals fagen acte de presència.

Una reforma d’aquest tipus ha comptat i comptarà amb el rebuig total d’Izquierda Unida en la Comissió del Pacte de Toledo, en el Parlament i en el carrer. És l’hora de la mobilització si el Govern manté els seus projectes. Aquestes mesures, a més de ser injustes, són completament innecessàries i van en el sentit contrari del que seria convenient per a eixir de la crisi com més prompte millor.

Per a IU, les pensions públiques no estan en risc i si són necessàries mesures per a consolidar encara més el futur de la nostra Seguretat Social, primer el Govern hauria de complir amb els seus compromisos financers amb la Seguretat Social, tal com reduir dràsticament l’economia submergida (que fa possible que, almenys, 800.000 treballadors no cotitzen) o acabar amb el frau, per exemple, quan les empreses despedixen a l’arribar el mes de vacances perquè s’encarregue del seu pagament l’INEM.

Està pendent també que s’eliminen la major part de les subvencions a les empreses per a la creació d’ocupació que no han donat cap resultat significatiu, així com de prendre mesures com l’elevació del límit màxim de cotització empresarial per als alts salaris fins a acostar les cotitzacions a la proporcionalitat amb els salaris reals. Hui cotitza exactament la mateixa quantitat qui guanya 38.000 euros a l’any que qui guanya qualsevol salari que estiga per damunt d’aquesta xifra.

Izquierda Unida presenta una sèrie de propostes sobre aquestes qüestions i les defensa en la Comissió del Pacte de Toledo. I parlarem novament amb els sindicats per a estudiar amb ells les alternatives que siguen més convenients davant la situació plantejada per aquest atac del Govern a les pensions.

 

Col·lectiu EUPV Llíria

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà