La reindustrialització del Camp de Túria

Paco García, diputat autonòmic de Compromís

La nostra comarca sempre s’havia definit econòmicament més lligada al sector serveis i al sector primari de l’agricultura. Així, poblacions com La Pobla Vallbona, Llíria, Bétera, Benaguasil, Casinos, Vilamarxant i Marines, mantenien, i encara continuen mantenint, un fort pes en la producció agrària valenciana.

Però, amb l’arribada del Govern del Botànic amb la direcció del conseller Rafa Climent, esta comarca ha evolucionat cap un nou sector que, tot i ja estar prou implantat en alguna població, ha reviscolat i ha agafat un nou impuls, estic referint-me al sector industrial.

L’IVACE, dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, va destinar entre 2018 i 2019 un total de 4,81 milions d’euros per a subvencionar al 100% els projectes de millora de 15 polígons industrials de 9 municipis de tota la comarca. Una Inversió inèdita i que ha suposat un revulsiu per al nostres pobles i ciutats.

Quina és la seua finalitat? Millorar, modernitzar i dotar d’infraestructures i serveis els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics que ja teníem al Camp de Túria i que cal posar en l’avantguarda per ser competitius i generadors de milers de llocs d’ocupació.

Som ja considerats Àrea Metropolitana de València i formem part del segon anell de circumval·lació logística més proper al Port, d’on procedeixen la major part dels productes finals o per manufacturar, que després seran distribuïts a gran part de la geografia de l’Estat.

Es tant així, que Riba-roja amb el seu gran polígon logístic, La Pobla de Vallbona amb empreses tecnològiques i del sector de la injecció del plàstic, Bétera amb industria de transformació i Llíria amb les noves grans multinacionals que comencen assentar-se, com Power Electrònics, AOM o Conforama, estan conformant el nou teixit productiu comarcal que de segur serà el motor de generació d’ocupació que totes i tots hem esperat durant dècades.

Queda molta feina per fer. Però este nou Govern del Canvi, amb una força valenciana que defensa els interessos de la seua terra, com és Compromís, ha situat les bases per a un futur millor, més sostenible i respectuós amb la seua terra i la seua gent.

I tot això ho hem de fer sense oblidar d’on venim, ni el que som, protegint la industria tradicional valenciana, iniciant nous camis en el plànol de la competitivitat, la transformació tecnològica i les energies renovables, situant el Camp de Túria en la senda de la prosperitat i apostant per la re industrialització dins d’un model productiu propi valencià com a eina de transformació.

1 Comment
  1. Hombre, te recuerdo que yo trabajé en IBM, en Paterna y la Pobla durante 21 años y al final de los 80’s fuimos el mayor exportador del País Valenciano, delante de la Ford de Almussafes. Así es que ya sabemos cómo hacerlo, aunque bienvenida sea cualquier iniciativa en ese sentido…

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà