Responsabilitat personal, triomf col·lectiu

Paco García Latorre

Paco García, gabinet Presidència Corts

Estos dies hem vist con la Generalitat Valenciana ha tingut que prendre unes sèrie de mesures més restrictives al País Valencià, i més restrictives encara si cap ordenant el tancament perimetral en desenes de poblacions valencianes a causa dels mals indicadors sobre la pandèmia que s’han registrat en desembre.

Molt s’ha parlat i s’ha insistit per part de la vice presidenta del Govern Valencià, Mònica Oltra, en les seues intervencions davant els mitjans, on una i altra volta ha reiterat la necessitat de tindre cura, no sols davant les festes de Nadal passades, sinó també de cara al dia a dia, on cada ciutadà és una antídot del Covid-19 si roman a la seua casa i fa les eixides estrictament necessàries, es a dir, per anar a treballar, atendre familiars, comprar o qualsevol altra catalogada d’essencial.

Davant esta nova onada de principi d’any, les administracions han activat les alertes. Hem tornat a xifres que no son gens alentidores, situant-nos en escenaris inicials de la pandèmia, extrem que de continuar a l’alça podria conduir a prendre altres decisions més dràstiques que ningú de nosaltres desitja.

L’anunci de la nova vacuna, en les diferents marques que s’han autoritzat, ha semblat que tot estava fet i que una volta començara a subministrar-se es podria fer vida normal. Res mes lluny de la realitat. La vacuna ajuda, però no és el remei total. Hem vist com fins i tot persones vacunades han agafat el virus. Per tant, cura i precaució màxima, la confiança pot ser un dels nostres pitjors enemics en estos moments.

Al temps que veiem com es registren nous casos de Covid-19, l’oratge s’ha sumat a les inclemències i problemes a superar, algunes Comunitats Autònomes fins i tot han tingut que paralitzar la vacunació pel temporal “Filomena”, tempesta que ens ha paralitzat mig Estat i tancat centenars de carreteres que han impossibilitat mantindré en òptimes condicions els serveis hospitalaris i d’emergències. També a la nostra Comunitat.

Es per això, que cadascú de nosaltres ha de prendre consciència de la responsabilitat personalque tenim, en allò que fem cada dia a les nostres vides, ja que podem ser un antídot per a erradicar el virus, quedant-nos a casa sinó és imprescindible fer una eixida, seguir les instruccions sanitàries i d’higiene, aïllar als nostres majors i persones de risc de qualsevol focus de contagi, ja que de nosaltres dependrà guanyar esta nova escalada de contagis.

Volem recuperar les nostres vides com les coneixíem. Però sembla que no serà ni tan ràpid ni tant fàcil. El virus va mutant com ho han fet altres virus i pandèmies al llarg de la història. Tenim uns sistema sanitari i de salut públic potent, però que no podem tensar, el seu personal porta quasi un any lluitant i reforçant-se, però nosaltres, des de la nostra esfera individual hem d’ajudar-los a que no es sobresaturen mes. Apliquem la màxima de que una responsabilitat individual pot ser un triomf col·lectiu. Cuidem-nos i atenguem les recomanacions de les autoritats sanitàries i administratives.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà