Noves crítiques des d’EU cap als pressupostos 2011 del Consell en Educació i Medi Ambient

El Camp de Túria
La formació opositora EUPV ha efectuat noves crítiques cap als pressupostos autonómics de 2011, en el àmbits de Educació i Medi Ambient.

José García

La diputada autonòmica d’EUPV, Marga Sanz, ha assenyalat respecte els pressupostos destinats a Educació que “disminueixen en quasi tots els capítols” i els ha qualificat com “continuistes, desequilibrats, irreals i absolutament restrictius, ja que mantenen en un nivell de total subsistència els diferents serveis i programes educatius”.

Segons Sanz, “esto comptes no donen solució a problemes com les retribucions del professorat, els plans d’atenció a l’alumnat amb necessitats educatives, la formació de els persones adultes o la finalització de les construccions escolars necessàries”. “Recordem que hi ha 18.000 alumnes en barracons, i que Ciegsa de nou rebra una nova injecció  amb la compra d’accions del Consell estimada en 57 milions d’euros. Però ahi estan les xifres de barracons”.

Esquerra Unida ha destacat que el govern del PP “no ha aprofitat els recursos de l’Estat per a construir escoles de 0 a 3 anys o per al Programa Escola 2.0” i ha denunciat el procés privatitzador i elitista que ha emprès el PP, acompanyat per l’anunci de la cessió de sòl per a la construcció i posterior gestió de centres per part d’empreses privades”.

La parlamentària d’esquerres ha incidit també en altres retalls d’este pressupost, “com és el cas de la promoció i ús del valencià, el qual baixa un 15%, mentre assistim a un augment del pressupost destinat a l’Associació HANBAN per al finançament de la seua activitat en el programa de recolzament a l’aprenentatge del xinès”. Les xifres parlen d’una pujada de 30.000 a 50.000 euros en este àmbit.

Per la seua banda, el diputat autonòmic d’esta mateixa formació, Lluís Torró, ha assenyalat que als pressupostos de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge per al pròxim any van a partir un altre retall: “Els comptes destinats a esta matèria han baixat un 42’75%en sols dos anys”.

“És un exemple de fracàs polític, social i econòmic de primer ordre d’aquest govern i la mostra més significativa és la situació contra les cordes en la què es troba l’Institut Valencià de l’Habitatge, a punt d’esclatar econòmicament per la forta reducció de patrimoni, la qual col·locarà l’organisme en una situació de fallida tècnica en desembre de 2011, segons les pròpies previsions del Consell”.

El diputat d’esquerres ha afirmat que els comptes en Medi Ambient, a més de retallar en la despesa d’habitatge, “minven per tots els racons i especialment en el tema de l’aigua. Redueixen en un 25,3% la inversió de programes destinats a sanejament i depuració d’aigües i en gestió i infraestructures de recursos hídrics. Si sumen la baixada de 2009 arriben a un negatiu de 43’4%”.

De la mateixa manera, el parlamentari ha subratllat que dos programes amb vocació mediambiental com són el de Conservació del Medi Natural i el de Protecció dels Recursos Naturals, també veuen reduïda la seua capacitat de despesa en un 83’9%, “i si sumen la baixada també des de 2009, ja porten un 94’5% menys. Mirem on mirem en aquestos comptes tot són reduccions i ineficàcia per a capgirar un model que ens ha portat a una situació límit com la que tenim”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà