Els xiquets seran vacunats en els col·legis en horari lectiu i prèvia autorització paterna

vuelta al cole

A partir del pròxim dimecres 15 de desembre

La Conselleria de Sanitat començarà a vacunar contra el coronavirus dimecres que ve en els col·legis als xiquets de 5 a 11 anys en horari lectiu i prèvia autorització dels pares, segons ha informat la Generalitat.

La Comunitat Valenciana rebrà dilluns que ve, 13 de desembre, 150.000 dosis pediàtriques de la vacuna Pfizer que permetran iniciar aquest procés de vacunació de la població menor enfront del coronavirus.

Es començarà pels col·legis d’educació especial i els menors immunodeprimits i, posteriorment, se seguirà un ordre d’edat, començant pels menors de 11, 10 i 9 anys, ha detallat la consellera, Ana Barceló.

“Més endavant -ha continuat-, continuarem descendint en grups d’edat als xiquets de 8, 7, 6 i 5 anys, fins a completar la vacunació de la totalitat dels 330.000 xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys de la Comunitat Valenciana”.

Per a dur a terme aquest procés de vacunació, la Conselleria de Sanitat desplaçarà equips de vacunació, formats per professionals sanitaris, als centres educatius de la Comunitat Valenciana i als centres d’educació especial.

El grup de risc de menors immunodeprimits serà vacunat a través dels serveis sanitaris dels hospitals en els quals són atesos.

L’objectiu és acostar la vacuna enfront del coronavirus a la població menor, i evitar el desplaçament, tant dels pares com de l’alumnat, als centres sanitaris, de manera que el procés de vacunació es realitze de la forma més organitzada, àgil i ràpida possible.

Per a això, des dels Departaments de Salut es contactarà amb els centres educatius per a establir un calendari amb els horaris i les citacions.
La vacunació requerirà l’autorització prèvia dels pares, mares o tutors legals del menor, de manera que únicament s’immunitzarà als xiquets que compten amb aquesta autorització.

Els centres educatius habilitaran els espais més idonis per a acollir el punt de vacunació mòbil, en el qual s’instal·laran els professionals sanitaris.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà