Huit detinguts per robar 23 tones de garrofes a València

algarrobas

Se’ls imputen els delictes de falsificació de, furt i apropiació indeguda de 23 tones de garrofa

La Policia de la Generalitat ha detingut a huit persones i investiga a una altra per robar més de 23 tones de garrofes a València, en el marc de l’operatiu especial de vigilància i control de la traçabilitat de cultius de garrofa desenvolupat en els últims mesos en diferents magatzems de la província.

Se’ls imputen els delictes de falsificació de documents, furt i apropiació indeguda de 23 tones de garrofa, un llegum que ha incrementat considerablement el seu valor en molt poc temps, informa la Generalitat.

La Comunitat Valenciana és la principal productora mundial de garrofa, que ha quintuplicat el seu preu en els últims anys, per la qual cosa cada vegada es cotitza més en el mercat tant nacional com internacional donades les seues múltiples propietats i usos.

Durant la campanya de prevenció de robatoris de garrofes, s’han localitzat 4 magatzems il·legals i identificat altres 4 que tenien greus irregularitats com mancar dels deguts permisos o llicències, dedicar la seua activitat a una altra diferent a l’autoritzada o presentar greus irregularitats en la comercialització dels productes.

Les investigacions específiques de control de la traçabilitat, que es prolonguen durant diversos mesos, s’han incrementat, igual que les detencions ja que des de setembre passat s’ha detingut a 19 persones i altres 19 han sigut investigades pels delictes de furt, falsificació de documents i apropiació en total de més de 65 tones de garrofa a la província de València.

Aquest tipus d’operatius es realitzen en col·laboració i serveis conjunts d’agents de la Policia de la Generalitat amb els equips ROCA de la Guàrdia Civil, especialment de la caserna de Llíria.

La Policia de la Generalitat realitza al llarg de l’any diversos operatius de vigilància i control de la traçabilitat de productes hortofructícoles amb l’objectiu de previndre el robatori en explotacions agrícoles, el comerç il·legal en establiments o magatzems, així com evitar la contractació il·legal de treballadors i treballadores.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà