Valencians al món visita l’Acròpolis d’Atenes

valencians pel mon

El programa viatja a la capital de Grècia

Aquest dimecres 1 de juny a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets d’una de les ciutats més antigues d’Europa: Atenes. El reporter Lluís Liñana ens mostra el patrimoni grec, les anècdotes lligades a l’antiguitat clàssica i les històries personals dels nostres valencians.

Richi, d’Alacant, fa 4 anys que viu a Atenes. Amb aquest professor d’espanyol visitarem la plaça Sintagma, on està el Parlament del país. Assistirem a les celebracions del Dia Nacional de Grècia, visitarem el Kallimarmaro, l’estadi de marbre on es celebraren els primers Jocs Olímpics moderns i el pintoresc barri d’Anafiótika, un dels més bonics de la ciutat.

Raquel, de València, fa 9 anys que viu en Atenes. Amb aquesta tarotista visitarem el port del Pireu, navegarem en vaixell per les aigües de l’Egeu i visitarem l’illa d’Egina, famosa pels seus pistatxos i el temple d’Afea. Raquel ens presentarà la seua família i ens parlarà de com és ser LGTBI en un país com Grècia. 

Carmen, de la Pobla de Farnals (Horta Nord), està d’Erasmus a Atenes. Amb aquesta estudiant de Magisteri entrarem a l’Acròpolis, el conjunt monumental més conegut del país. També tastarem el gyros, una mena de kebab grec, visitarem l’Àgora Antiga i el temple de Posidó del cap Súnion.

Miriam, d’Almassora (Plana Alta), fa 2 anys que viu en Atenes. Parlarem del turisme en la ciutat, visitarem el Jardí Nacional i el temple de Zeus. Amb Miriam anirem al barri de Kolonaki a tastar formatge, iogurt i visitarem l’estadi del Panathinaikos, on ens presentarà la seua parella. 

La majoria de llocs d’interès turístic es concentren al centre de la ciutat, i per això el visitant pot fer el seu recorregut a peu. Entre l’Acròpolis i els carrers de Plaka, plens de botigues i tavernes, hi ha el xicotet barri d’Anafiótika amb la seua arquitectura típica de les Cíclades. Valencians al món s’ha adaptat als temps covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.