Joan Baldoví optarà a liderar la candidatura de Compromís a la Generalitat

joan baldovi camp de turia
Joan Baldoví en un acte de Compromís a Llíria. FOTO: INFOTURIA.

Presentarà la seua candidatura al procés de primàries

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha anunciat hui que presentarà la seua candidatura al procés de primàries d’aquesta coalició per a liderar la llista a les eleccions autonòmiques de 2023 i ser candidat a presidir la Generalitat.

Segons ha confirmat el propi Baldoví amb un vídeo en el seu perfil de Twitter, torna a València “per un nou *Botànic”, nom amb el qual es coneix al Govern de coalició entre PSPV-PSOE, Compromís i Unides –Podem vigent en la Comunitat Valenciana des de 2015.

Baldoví substituiria en les files de Compromís a la recentment dimitida Mónica Oltra, exvicepresidenta del Consell, que està investigada per maniobrar suposadament per a ocultar un cas d’abusos a una menor tutelada per la Generalitat pel qual va ser condemnat el seu exmarit.

Compromís afrontarà el procés de primàries el mes vinent de febrer, i de moment no es coneixen altres candidatures.

Aquesta coalició va modificar el seu reglament de primàries per a incloure a Oltra en cas que es buidara el seu horitzó judicial, alguna cosa que sembla poc probable a la vista de recents noves imputacions de càrrecs pròxims a l’exvicepresidenta.

De fet, fonts pròximes a Baldoví han explicat a EFE que el candidat no confia que Oltra puga formar part de la llista de Compromís per a les pròximes autonòmiques malgrat la referida modificació del reglament.

Les mateixes fonts han assenyalat que el candidat està convençut que no tindrà contrincants en el procés de primàries perquè creu haver concitat un gran consens en el partit, i se sent satisfet pels suports rebuts dins de la seua formació.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà