10.000 visitants al Palau de la Generalitat per ‘El Nadal és valencià’

el Nadal es valencia

Romandrà obert fins al 5 de gener

Prop de 10.000 persones han visitat el Palau de la Generalitat des de l’inici de la campanya ‘El Nadal és valencià’, que contempla també concerts i espectacles tradicionals en les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

El Palau romandrà obert fins al 5 de gener de 2023, a excepció de l’1 de gener, i comptarà amb un correu real per a recollir les cartes i peticions de xiquets i xiquetes, segons la Generalitat.

En els pròxims dies actuaran al pati gòtic del Palau de la Generalitat la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, la companyia de teatre de marionetes Gori Gori o el grup Melomans.

També es realitzaran, entre altres, jocs tradicionals amb la companyia ‘Jugafusta’, s’oferirà l’espectacle de música familiar ‘Petits Nadals’ i un contacontes amb Carles Cano i Felip Kervarec.

A més, tindran lloc actuacions en la seu del Consell a Castelló, a la Biblioteca Pública Azorín d’Alacant i en el Palau del Marqués de Rafal d’Oriola. Tant la seu del Consell a Castelló com la d’Alacant comptaran també amb jornades de portes obertes.

“L’objectiu d’aquesta campanya és obrir un any més a la ciutadania les portes d’una de les principals institucions perquè tots puguen visitar i gaudir d’aquest emblemàtic edifici, que a més acull una mostra de productes valencians típics d’aquestes dates”, ha assenyalat la directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano.

El Palau de la Generalitat, seu de la més alta representació de les institucions valencianes, data del segle XV i està declarat Monument Històric Artístic Nacional.

L’edifici conté nombroses obres d’art, com ara pintures, escultures, *azulejería o mobles, que són un excel·lent exponent de l’art i dels artistes valencians.

Les persones que ho visiten poden gaudir, entre altres, del saló de les Corts, amb frescos de Juan *Sariñena en les seues parets, en els quals es representen els estaments socials de l’època.

Els taulells del sòcol d’aquesta sala procedeixen de fàbriques valencianes i la sostrada i la galeria van ser llaurades en fusta per Ginés Linares i Gaspar Gregori.

Durant el recorregut es pot accedir també al saló de Reis, estada on tradicionalment es realitza la cerimònia dels premis Jaume I, i on hi ha una galeria de retrats dels reis de València, des de Jaume I el Conqueridor a Alfons XIII.

El Palau de la Generalitat romandrà obert fins al 5 de gener, a excepció de l’1 de gener, de 10 a 18 hores. El 31 de desembre i el 5 de gener l’horari serà de 10 a 14 hores.

La programació completa de la campanya pot consultar-se en la web “El Nadal és valencià”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà