La carrera cap al 28M: els partits ixen per totes en les eleccions més renyides

pspv acto ximo puig

3,7 milions de valencians estan cridats per anar a les urnes

La carrera cap a les eleccions autonòmiques més renyides dels últims anys en la Comunitat Valenciana comença oficialment aquesta mitjanit, amb una campanya en les quals els partits barallaran per ser els més votats el 28 de maig, dia en què també es decideixen les alcaldies, amb estratègies de les quals parlen amb EFE els seus equips de campanya.

La Comunitat Valenciana serà un dels escenaris en el qual posaran totes les mirades el 28M, jornada en la qual els 3,7 milions de valencians anomenats a les urnes resoldran l’actual empat entre blocs que reflecteixen les enquestes: o un tercer Consell del Botànic, o el retorn a la Generalitat del PP després de huit anys en l’oposició.

PSPV: AGLUTINAR A LA MAJORIA SOCIAL ENTORN DE PUIG

Els socialistes valencians donen inici a la campanya amb un acte a Mislata (València), en el qual a més de l’alcalde d’aquest localitat, Carlos Fernández Bielsa, del president de la Generalitat, Ximo Puig, i de l’alcaldable de València, Sandra Gómez, participarà la vicepresidenta primera del Govern, Nadia Calviño.

Amb el lema “#ElPresident”, l’únic dels candidats a la presidència de la Generalitat de 2019 que repeteix, Ximo Puig, encara les eleccions “amb optimisme, un projecte dissenyat per a la majoria social” i el convenciment que seguirà de president de tots els valencians, per al que continuarà recorrent aquests dies les places de la Comunitat.

El dissabte 20 de maig serà l’acte central a València, amb la participació del president del Govern, Pedro Sánchez, dins d’una campanya que es vol fer “en positiu”, ja que es considera que la gestió d’aquests huit anys és “el millor aval”, i en la qual es reivindicarà que està en joc avançar “o tornar al passat de corrupció”.

PPCV: ASPIRACIÓ A GOVERNAR EN SOLITARI

El PPCV, que dona inici a la campanya amb actes en les tres capitals després que aquest matí el líder nacional, Alberto Núñez Feijóo, estiga a València, aspira després del 28M a governar en solitari la Generalitat i substituir al “embolic dels huit partits” del Botànic, ja que les enquestes apunten a un victòria popular en les tres províncies.

El candidat popular a la presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, qui ha fet precampanya sota el lema “Somriu, ja ve el canvi” i arribarà als comicis amb un miler d’actes per tota la Comunitat a la seua esquena des de novembre, tornarà a comptar amb Feijóo per a l’acte central de campanya, el diumenge 21 en la plaça de bous de València.

Els seus missatges per a aquests dies: la necessitat de “acabar amb les cues” en sanitat, educació o dependència; de simplificar l’Administració; d’impulsar els habitatges i d’acabar amb l'”infern fiscal” i que la Comunitat siga el territori on menys impostos es pague d’Espanya.

COMPROMÍS: GARANTIR UN BOTÀNIC MÉS REIVINDICATIU

Compromís ix a aquestes eleccions a créixer i a garantir un tercer Botànic “més reivindicatiu” a Madrid, “més valent i més ambiciós” en les seues propostes, asseguren des de la direcció de campanya, i destaquen que les bases estan “molt il·lusionades”, l’electorat “molt motivat” i les campanyes “li senten molt bé” a la coalició.

El candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, donarà inici a la campanya, el lema de la qual és “Per tot el que importa”, amb un acte a Alacant per a simbolitzar la importància d’aqueixa ciutat en aquests comicis, mentre que l’acte central serà el 21 de maig a la ciutat de València.

La coalició, que calcula que superarà el miler d’actes entre la precampanya i la campanya, centrats en la proximitat i el contacte amb la gent, reivindicarà que amb el Botànic s’ha avançat molt però queda per fer, per al que es necessita un president exigent i reivindicatiu “governe qui governe” en la Moncloa.

UNIDES PODEM: MÉS PRESÈNCIA EN UNA REEDICIÓ DEL BOTÀNIC

Unides Podem, que obri campanya amb una festa en la seu d’EUPV i comptarà el divendres a València amb les ministres Ione Belarra i Irene Montero, cerca reeditar el Botànic però amb una presència “més important” d’aquesta coalició, i ha planificat prop de 120 actes en cinc rutes diferents dels candidats autonòmics.

L’acte central serà el 24 de maig a Alacant, on la dirigent de Sumar, Yolanda Díaz, recolzarà al candidat a la presidència de la Generalitat, Héctor Illueca, mentre que els missatges de la campanya, el lema de la qual és “Valentia per a transformar”, se centraran en el canvi de model productiu, la limitació del preu dels aliments o garantir el dret a l’habitatge.

CIUTADANS

La candidata a la presidència de la Generalitat de Ciutadans, Mamen Peris, i l’alcaldable de València, Fernando Giner, obriran en L’Albufera una campanya dirigida a les famílies i les classes mitjanes “espremudes”, l’acte central de les quals serà aquest dissabte en la plaça dels Furs de València amb els dirigents nacionals, Patricia Guasp i Adrián Vázquez, i en la qual lluitaran per aconseguir una representació parlamentària que les enquestes els neguen.

VOX: CRÉIXER EN VOTS

Vox, qui comptarà el primer dia de campanya amb la presència del seu líder nacional, Santiago Abascal, en un acte en la plaça de l’ajuntament de València, i el candidat del qual a la presidència de la Generalitat és Carlos Flores, ha programat 90 actes per a una campanya en la qual insistirà en missatges com “cuidem el nostre” i “vota segur”, i després de la qual aspira a créixer en vots i representació.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà