Un entrenador de Primera Divisió entre les víctimes dels robatoris d’un clan desarticulat

juzgados liria

La investigació ha sigut duta a terme per agents de la Guàrdia Civil de la Companyia de Llíria

La Guàrdia Civil ha detingut a quinze persones d’un clan familiar, de les quals catorze han ingressat ja a la presó, per robatoris i furts comesos a Alacant, Barcelona, Castelló i València i entre els efectes intervinguts dels quals hi ha joies i rellotges valorats en quasi un milió d’euros, algunes d’elles d’un “conegut entrenador de futbol” de primera divisió.

L’operació “Nebok” va començar quan la Guàrdia Civil de València va tindre coneixement d’una sèrie de robatoris i furts en habitatges que s’estaven duent a terme en les citades províncies per un mateix clan familiar, organitzada d’una forma jerarquitzada i amb unes funcions ben definides per a cada escaló.

Els suposats autors utilitzaven diferents modus operandi per a cometre els fets delictius, com el procediment de la relliscada, descuit o forçant portes i finestres.

Els suposats autors pertanyien a un clan familiar procedent dels països balcànics, un grup itinerant nacional i internacional que executava els seus delictes ajudats de walkie-talkies, utilitzant i desfent-se de targetes de telèfons, vehicles i canviant contínuament de domicilis, país i zones de comissió dels delictes.

Segons informa aquest dimarts la Guàrdia Civil, els sospitosos vivien i acumulaven l’efectiu pels diners obtinguts en els robatoris; a més, usaven diferents identitats falses utilitzant carnets de conducció i documents d’identitat, que havien sigut usats per a pernoctar en hotels i pensions.

Aquest clan també va enganyar una tercera persona que els va vendre dos rellotges, de marca Rolex, per 40.000 euros, pagats amb diners falsos. També han sigut detingudes aquelles persones que van comprar les joies robades en els habitatges.

Finalment, el passat 2 de maig la Guàrdia Civil de València va dur a terme quatre registres domiciliaris en els municipis d’Alcàsser (València), Sagunt (València), Vinaròs (Castelló) i Torrevella (Alacant).

El resultat va ser la detenció de quinze persones d’edats compreses entre 19 i 63 anys i de nacionalitats txeca, croata, sèrbia i bosnià pels delictes de pertinença a organització criminal, delicte continuat de robatori amb força en les coses, delicte continuat de furt, blanqueig de capitals, falsedat documental, encobriment i estafa.

En els registres s’ha trobat joies i rellotges per un valor de 900.000 euros, walkie-talkies, plaques de matrícules falses i documentació personal falsificada i cinc vehicles amb un valor de 50.000 euros.

A més, es van trobar diversos objectes com a eines d’alta gamma, compressors, grups electrògens, equipament esportiu, bicicletes, patinets, videoconsoles, catalitzadors, detectors de metalls i un quad, tot això valorat en més de 150.000 euros. Finalment, es van trobar més de 50.000 euros en efectiu.

Fins ara s’han pogut determinar ja part de la procedència de les joies recuperades, que havien sigut robades “en un habitatge d’un conegut entrenador de futbol de la màxima categoria”.

La investigació ha sigut duta a terme per agents de la Guàrdia Civil de la Companyia de Llíria, mentre les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 d’aqueix municipi valencià, que ha decretat l’ingrés a la presó de catorze dels detinguts.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà