Ens Uneix aconsegueix la vicepresidència primera de la Diputació i 15 milions en inversions

Natàlia Enguix serà responsable de les àrees de Cooperació Municipal e Internacional, entre altres

Ens Uneix, el partit liderat per l’expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez, ha anunciat aquest dimecres que entra en el govern de la corporació provincial, presidida pel PP, amb la vicepresidència primera per a la seua única diputada, Natàlia Enguix, després d’un acord que inclou 15 milions d’euros en inversions directes en els municipis de la Vall d’Albaida amb presència d’aquesta formació.

A més d’aqueixos 15 milions, l’acord també contempla l’execució d’obres en carreteres de la comarca de la Vall d’Albaida i “l’impuls a les inversions de la Generalitat”, segons explica Ens Uneix en un comunicat.

Natàlia Enguix, a més de la vicepresidència primera, serà responsable de les àrees de Cooperació Municipal, Cooperació Internacional, Igualtat i Memòria Democràtica, i la nova delegació de Relacions amb la Generalitat i Comarcalització.

Mentres tant, segons fonts internes del Partit Popular a Infoturia.com, la Diputada de Llíria, Reme Mazzolari, ostentarà el càrrec de vicepresidència segona de la Diputació i serà responsable de les àrees de Carreteres i Contractació.

Jorge Rodríguez, que va deixar la presidència de la Diputació i el PSPV-PSOE després de la seua detenció pel cas Alqueria, del qual va ser absolt, ha explicat l’acord aconseguit amb el president de la Diputació de València, Vicent Mompó (PP), davant la militància de Ens Uneix i al costat de Natàlia Enguix.

“Ens Uneix accepta l’oferta del president Mompó de formar part d’un govern en la Diputació sense Vox, condició que havia fixat Ens Uneix des del primer moment”, afig la nota.

Enguix gestionarà, “entre altres, els plans bianuals d’inversions de la Diputació, al qual es destinen prop de 150 milions d’euros, i les subvencions nominatives i directes a municipis i entitats socials”, i “consensuarà amb Presidència les polítiques de foment d’ús del valencià”.

L’acord inclou un llistat de 17 inversions directes en els municipis governats per Ens Uneix a la Vall d’Albaida, “especialment Ontinyent, i l’execució d’obres de millora pendents en diferents carreteres comarcals en estat deplorable”.

El pacte també incorpora peticions a la Generalitat, com la finalització i obertura del nou hospital i la construcció del nou Palacio de Justícia a Ontinyent, el desdoblament de la CV 60 i de la ronda sud d’Ontinyent, i el sosteniment del Museu del Tèxtil.

“En els pròxims pressupostos s’incorporarà una partida destinada a potenciar les festes de moros i cristians de la mateixa manera que ara es fa per a les Falles”, destaca el comunicat.

Ens Uneix anuncia una gestió de les seues àrees “eficient, progressista i defensora en tot moment dels drets i llibertats de les persones, especialment de les dones”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà