El músic de Llíria Vicente Llimerá, nou director del Palau de la Música

Substituirà en el càrrec a Vicent Ros

La sessió extraordinària de la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovarà aquest dimecres el nomenament de Vicente Llimerá Dus com a nou director del Palau de la Música, que substituirà en el càrrec a Vicent Ros, que l’ostentava des de 2020.

Llimerá és catedràtic d’oboé del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Belles arts de San Carlos. A més, és doctor en Filosofia per la Universitat de València, i té el diploma d’Estudis Avançats de la UV i el Màster en Estètica i Creativitat Musical de la UV, segons fonts municipals.

El nou director del Palau va rebre la seua formació musical en la Banda Primitiva de Llíria i en el Conservatori Superior de Música de València. Ha gravat nombrosos discos i actuat com a concertista en diferents festivals internacionals (Salzburg, Roma, Berlín, Bursa, Adana, Izmir, Istanbul o Peníscola), i és solista del Grup Instrumental de València, amb el qual ha obtingut el Premi Nacional de Música 2005.

Ha col·laborat com a solista d’oboé i corno anglés amb l’Orquestra de València, Orquestra dels Arts, Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Simfònica de Barcelona i de Catalunya, i Orquestra del Gran Teatre Liceu de Barcelona, amb les quals ha efectuat registres sonors i audiovisuals per als segells Deutsche Gramophon, Naxos i RTVE.

En el terreny investigador destaquen els seus estudis i publicacions sobre els compositors Francisco José de Castro, Pedro Soler i Enrique Marzo. Ha sigut professor associat en la Universitat Jaume I de Castelló i a la Universitat Politècnica de València, en les quals ha dirigit nombroses tesis doctorals i treballs finals de màster.

Dins de la seua faceta investigadora destaca el seu nomenament com a expert en l’assessorament de la Comissió Nacional Avaluadora de l’Activitat Investigadora (CNEAI), en el Camp 10: Història, Geografia i Arts.

Ha desenvolupat una intensa activitat de gestió acadèmica, destacant la seua activitat com a director general de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV) entre 2014 i 2015, sent consellera d’Educació l’actual alcaldessa de València, María José Catalá.

Per a Catalá, “amb aquest nomenament impulsem el Palau de la Música, obrim una nova etapa en la qual hem apostat per un perfil que coneix el sector, que sap de les necessitats i com potenciar el Palau per a revitalitzar-lo després d’anys d’obres”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà