Més de 100 alcaldes i regidors participen en l’encontre de partits independents

La jornada ha sigut convocada per Ens Uneix

El primer Encontre de càrrecs electes de partits municipalistes convocat per Ens Uneix ha servit per visibilitzar la força dels partits independents a la Comunitat Valenciana. Així ha quedat palés a València on més de 100 representants municipals de les províncies de València, Alacant i Castelló han participat d’una jornada que ha inclòs una visita institucional, dues taules redones i un dinar.

L’acte ha comptat també amb la presència del president de la Diputació de València, Vicent Mompó, qui ha estat l’encarregat de concloure’l.

L’alcalde d’Ontinyent i secretari general d’Ens Uneix, Jorge Rodríguez, destacava que aquest primer encontre “és una fita molt important” perquè encara que “històricament sempre han existit partits independents en les diferents institucions, mai s’ha aconseguit articular un ens que ens permeta aglutinar forces i fer front a reptes que té el municipalisme”.

Amb aquest encontre “pretenem crear sinergies entre els diferents partits independents perquè la ciutadania puga saber que existeixen alternatives als partits tradicionals que té com únic objectiu posar els interessos de la gent per damunt de sigles, ideologies i de parlar amb tot el món per millorar la seua qualitat de vida”.

La jornada començava amb una visita institucional a la Diputació de València on la vicepresidenta de la Diputació de València, Natàlia Enguix (Ens Uneix), va agraïr als més de 100 representants municipals per participar d’aquest encontre que “és el principi d’una gran història. Estem fent història. El primer encontre de càrrecs electes ha servit per reforçar el municipalisme i visibilitzar la força que tenim els partits independents”.

Enguix també ha explicat que la jornada ha començat a la Diputació de València perquè “volíem mostrar com podem arribar a les institucions públiques per treballar per la nostra gent i pels nostres pobles i comarques”.

L’alcalde de Nules i un dels impulsors junt a l’equip d’Ens Uneix del moviment del municipalisme, David García Pérez, destacava que “l’objectiu d’aquest primer encontre és fer veure que no estem a soles. En el municipalisme a nivell estatal tenim més del 5% dels vots i això és una força considerable i hui volem crear sinergies i compartir experiències per ajudar-nos, que els vots no es perden per tindre més representació en la Diputació de València, així com en les diputacions d’Alacant i Castelló”.

L’encontre ha inclòs dos taules redones al Centre Cultural La Beneficència. La primera s’ha centrat en “Bones pràctiques del municipalisme” amb les intervencions de representants dels municipis de Morella, Alberic, Oliva i l’alcaldesa de Loriguilla, Montse Cervera. La representant de UCIN explicava que “ser un grup independent ens permet prioritzar al veïnat per damunt de sigles polítiques. El que ens interessa i pel que treballem és pels interessos de la població”.

La segona taula redona ha abordat els “Desafiaments i reptes del municipalisme”  amb intervencions de representants d’Ontinyent, Calp, Carcaixent, Nules i el regidor de Centrats en La Pobla, Jaime Ruix.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha exposat que aquest encontre no té com objectiu “presentar-nos a les eleccions a les Corts” sinó principalment “ens hem reunit perquè aquells i aquelles que pensem que estem a soles com a partits independents, sapiguem que no estem a soles. En definitiva, crear sinergies per ajudar-nos mútuament en tasques tan variades com puguen ser comunicació, assessorament jurídic o simplement compartir experiències”.

Ruix afirmava que en el cas dels partits independents “treballem per arribar a consensos més enllà de les sigles. No som ni d’esquerres ni de dretes perquè la nostra ideologia és el vallbonisme”.

En la cloenda, Mompó ha destacat la importància del municipalisme. El municipalisme és el que permet junt amb Natàlia Enguix “estar gestionant la Diputació de València tenint en compte la importància de vertebrar les necessitats dels pobles” i recordava que “a la Diputació treballem totes i tots a una, gestionant cadascú la seua àrea amb la importància que això suposa i amb l’objectiu de millorar i dotar de serveis els pobles”.

Entre els més de 100 representants electes que han participat estan els representants de localitats com Ontinyent, Nules, La Pobla de Vallbona, Loriguilla, Algimia d’Alfara, Almoines, Bufali, Benaguasil, Benicolet, Benicull de Xúquer, Benissoda, El Palomar, El Perelló, Massalfassar, Montixelvo o Villamalur, entre d’altres.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà