Riba-roja cerca el millor arròs de les Riberes del Túria

concurso arroz Ribarroja

El concurs comptarà amb 24 concursants i dues escoles

El sabor i l’essència mediterrània arriben este diumenge 4 de febrer a Riba-roja amb la cinquena edició de la ‘Festa de l’Arròs de les Riberes del Túria’ en la Plaça de l’Ajuntament a partir de les 11 hores.

L’edició actual comptarà amb participació de 24 destacats cuiners dins i fora de la Comunitat Valenciana i dues escoles; l’IES de Cullera i el CDT València- Riba-roja i el suport de L’Exquisit Mediterrani i Del Tros al Plat, així com la col·laboració de empreses privades.

El jurat estarà format per dues reconegudes estreles Michelin així com per personalitats del món de la cultura i de l’agroalimentació.

La coordinació del cuiner Joan Clement el “xef de la memòria”, afig un component de recuperació de receptes emblemàtiques i la preservació i transmissió de les tradicions culinàries locals, subratllant la importància de conservar les receptes que han sigut fonamentals en la història gastronòmica de Les Riberes del Túria.

Els assistents podran gaudir de tallers de cuina per als més xicotets, showcooking en viu i degustacions de l’Arròs de les Riberes del Túria.

La Festa de l’Arròs s’alinea amb el projecte municipal GastroRiba, que busca posicionar a Riba-roja com un referent en cuina històrica, productes de proximitat i alimentació sostenible. La col·laboració d’entitats públiques i privades del sector de la restauració en este projecte reforça el compromís de revitalitzar i difondre la gastronomia local com a recurs turístic.

Per a l’alcalde Robert Raga “este esdeveniment contribuïx a posar en valor els sabors autèntics i els productes locals, enfortint així la identitat gastronòmica de la comarca” i “és una important aposta en el reconeixement i la posada en valor de la gastronomia com a reclam turístic”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà