Polítics, estudiants, esport i música contra la violència de gènere

El Camp de Túria
Diverses personalitats del mon de l’esport i la cultura han participat en l’acte organitzat per l’Ajuntament de l’Eliana, amb la intenció de commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. En esta activitat s’ha fet especial menció a la importància de l’educació per acabar amb la violència de gènere.

José García

En este acte han estat presents membres de la corporació municipal, així com representants de diverses associacions veïnals i estudiants d’educació esecundària dels centres educatius de la localitat.

També han participat esportistes com David Cerrajería, Cerra (jugador del Llevant UD), l’atleta Conxa Montaner i l’ex-futbolista Fernando Morientes. Tots ells s’han referit a l’importància de l’esport com a instrument que permet “formar en la igualtat a homes i dones”, com ha comentat el futbolista Cerra. A esta iniciativa s’han adherit els integrants del grup de rock ‘La habitación roja’. Els participants s’han solidaritat amb les víctimes mostrat una targeta roja als maltractadors i han guardat un minut de silenci en record d’elles.

L’alcalde del municipi, Josep Maria Àngel, ha destacat en la seua intervenció “la importància d’educar en valors i sensibilitzar a la població, amb iniciatives com  esta, ja que la vio- lència de gènere és una xacra que ens afecta a tots”.

Des de 1999, any que Nacions Unides va declarar oficialment el 25 de novembre com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, l’Ajuntament de l’Eliana, a més de com- memorar aquesta data, s’ha mobilitzat per a combatre aquest problema, i al llarg dels últims anys ha organitzat tallers de sensibilització en centres d’educació secundària i associacions del municipi.

Una altra de les iniciatives que ha engegat el consistori és el Pla Municipal Contra la Violència Domèstica. Format per 15 professionals, este programa està orientat a la prevenció de possibles casos de violència contra la dona, a l’atenció a les víctimes dels maltractaments, i al posterior seguiment de les intervencions realitzades.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà