La MICE arriba a l’Eliana

mice camp de turia

1.800 alumnes disfrutaran de la mostra

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) ja està a l’Eliana. Hui ha tingut lloc al Centre Sociocultural la projecció de la pel·lícula HAALKA, per a alumnes de 5é i 6é de primària, dins del Dia dedicat a l’Índia. Els alumnes del col·legi Helios han fet el doblatge al valencià en directe.

L’acte ha començat amb la presentació per part de la regidora d’Educació, Eva Santafé, i tot seguit Abel Gómez, alumne de 9 anys del col·legi l’Olivera, ha interpretat diverses peces al cello.

La pel.lícula HAALKA conta la història de Pichku, un xiquet que viu amb la seua família en la misèria a l’Índia, i el seu somni és poder tindre un vàter propi. Però tot està contat amb humor, transmetent il·lusió i mostrant que amb esforç i treball es poden aconseguir alguns desitjos.

El director  i productor del film Jitendra Mishra, ha estat present, així com el director de la Mostra Josep Arbiol, i tots dos han agraït dels alumnes.

Durant esta setmana, directors de cinema estrangers estan impartint a l’alumnat de l’IES l’Eliana i del col·legi Helios tallers de producció cinematogràfica. El director alemany Marc Thobias Winterhag està al front del projecte d’Helios i i la directora d’Uzbekistan Stefaniya Abbasova se’n fa càrrec del de l’IES l’Eliana, tot i que treballen junts.

Els alumnes han de fer tot el procés de gravació i edició de curtmetratges en molt poc de temps, ja que la data de l’estrena serà d’ací huit dies. El 20 i 21 de febrer es projectaran a l’Eliana produccions destinades tant a Educació Primària com a Secundària. Es calcula que vora 1.800 alumnes disfrutaran la MICE d’enguany a l’Eliana.   

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà