La selecció de futbol infantil de Tianjin visita de nou l’Eliana

La ciutat xinesa estableix vincles esportius i culturals amb la Comunitat

La selecció de menuts futbolistes sub-10 de Tianjin visita esta setmana l’Eliana per a jugar amb els equips corresponents del Valencia, el Villarreal i el Levante.  Al que se suma l’Eliana que, amb l’Escola de Futbol amb vora 500 xiquets, és una referència reconeguda en el treball d’esport base i com a planter de futurs futbolistes.

La comitiva està composta per 25 xiquets, 10 entrenadors i 3 periodistes que ha vingut des de la quarta ciutat més gran de la Xina per a establir vincles esportius i culturals amb la Comunitat Valenciana.  

Ahir l’alcalde, Salva Torrent, va rebre la delegació al saló de plens i els va fer entrega de diferents presents i records de la localitat. És la segona volta que es fa esta iniciativa i l’alcalde ha remarcat el desig de “continuar i ampliar esta experiència enriquidora i enfortir el vincle mitjançant l’esport”. L’equip va jugar després amb els infantils de l’Eliana.

Tianjin està situada al nord de la Xina i té més de 15 milions d’habitants. Els seu port és el més gran del nord del país i l’entrada marítima principal de Pequín.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, visità Tianjin l’any passat. Hi ha un acord de cooperació entre la ciutat xinesa i la Comunitat Valenciana, a més de compromisos de negoci entre els ports valencians i el de Tianjin, així com amb l’empresariat valencià.

El govern de Tianjin va decidir que el futbol forme part del currículum escolar tant en primària com en secundària i és una empresa valenciana, Spanish Soccer Institute,  la que des de fa tres anys està organitzant el pla i formant els vora 10.000 entrenadors que se n’han de fer càrrec. Esta empresa és la que ha ideat els viatges per als xiquets xinesos a la Comunitat Valenciana. A més de jugar al futbol,  fan visites culturals i tenen previst relaxar-se a la plaja.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà