L’Eliana obre la Setmana de la República

semana de la republica camp de turia

Amb un espectacle de Andreu Soler i Taiat Dansa

Arribat el mes d’abril l’Eliana commemora de la mà del Centre d’Estudis Locals (CEL) la II República amb una sèrie d’actes programats dins de la Setmana de la República des del dia 2 fins al 12 d’abril.

En l’acte inaugural a les 19 hores en el Centre Sociocultural, tindrà lloc un espectacle amb la música del compositor elianero Andreu Soler i les coreografies de Taiat Dansa, una creació inspirada en les llibertats, els valors de la solidaritat, l’empatia i altres sentiments. A continuació, Rafa Desco, president del CEL, i Salva Torrent, alcalde de l’Eliana i regidor de Cultura, inauguraran la Setmana i l’exposició ‘Sindicalisme i Educació (1931-1936). FETE UGT’.

La mostra, que romandrà exposada fins al 23 d’abril, compta amb més de 70 panells que contenen imatges, retallades de premsa, cartells i textos sobre Educació en tres etapes de la història de FETE-UGT: Antecedents, República i Guerra Civil.

Els dies 5 i 11 d’abril, la Sala Pep Torrent acollirà a les 19 hores la conferència ‘Més escoles i millors mestres. La Revolució en l’escola de la II República’, per Wilson Ferrús, professor de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València i‘Mestres republicanes valencianes’ a cárrec de Carmen Agulló, professora titular de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de València.

El divendres 12 a les 19 hores també a la Sala Pep Torrent, es projectarà el documental ‘En el yunque de la desgracia’, d‘Alberto Herrero Salvador, un homenatge a la mestra republicana Paquita Sanchis Ferrer.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà