Inaugurat el nou Centre de Formació de Persones Adultes

video manuel chaves Declaraciones de José María Ángel y Manuel Chaves

L’Ajuntament de l’Eliana va inaugurar ahir el Centre Municipal per a la Formació de Persones Adultes (CMFPA), un edifici situat en el recinte de la piscina d’estiu en el qual s’han invertit quasi 1,3 milions d’euros i que vol atendre les necessitats educatives i culturals de més de 850 alumnes que utilitzaran el servei.

José García

Les instal·lacions destinades al CMFPA consten d’un espal per al  conserge, despatxos per a l’equip docent, la direcció i l’associació, una sala d’estudi i tutories, un aula d’expressió corporal, altra de dibuix i ceràmica i una tercera destinada a l’aprenentatge d’idiomes; a més, hi ha altres sis aules homologades per  oferir formació a grups de 20 o 30 persones. El recinte també compta amb un saló d’actes de 270 metres quadrats, amb accés independent destinat a albergar exposicions i conferències, així com de balls i activitats lúdiques per als majors.

El disseny de l’edifici ha apostat per espais flexibles que puguen generar canvis d’ús o de distribució. En la seua construcció s’han tingut en compte criteris d’accessibilitat i també d’eficiència energètica, amb la ins- tal·lació de plaques solars i detectors de presència en les llums. A més, l’edifici compta amb connexió Wi-Fi.

El CMFPA ofereix als veïns de l’Eliana formació bàsica amb cursos d’alfabetització, neolectors i obtenció del graduat en Educació Secundària Obligatòria i cicles formatius; formació complementària per a les proves d’accés a la universitat; i obtenció de certificats de valencià. També compta amb cursos d’idiomes, pintura, tallers de lectura i escriptura creativa, tallers de manualitats, etc.

Una part del nou edifici alberga quatre locals d’assaig per a grups musicals, amb un accés independent des de l’exterior pel carrer Rosales, pel que podrà utilitzar-se fora de l’horari de la EPA. La renovació del complex, finançada amb el Pla E 2010 del Govern d’Espanya, ha comptat amb un pressupost de 1,4 milions d’euros.

A l’acte varen estar presents dirigents local, al capdavant dels quals estava l’alcalde, José María Ángel, junt a la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Ana Botella, i el vicepresident tercero del Gobierno y ministro de Política Territorial, Manuel Chaves.

 

No hi ha comentaris

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · C/Belgrado, 17 · La Pobla de Vallbona · Tel. 962744555

Contacta amb InfoTúria ací

Llicència CC 3.0
Segueix-nos en