Inaugurat el nou Centre de Formació de Persones Adultes

video manuel chaves Declaraciones de José María Ángel y Manuel Chaves

L’Ajuntament de l’Eliana va inaugurar ahir el Centre Municipal per a la Formació de Persones Adultes (CMFPA), un edifici situat en el recinte de la piscina d’estiu en el qual s’han invertit quasi 1,3 milions d’euros i que vol atendre les necessitats educatives i culturals de més de 850 alumnes que utilitzaran el servei.

José García

Les instal·lacions destinades al CMFPA consten d’un espal per al  conserge, despatxos per a l’equip docent, la direcció i l’associació, una sala d’estudi i tutories, un aula d’expressió corporal, altra de dibuix i ceràmica i una tercera destinada a l’aprenentatge d’idiomes; a més, hi ha altres sis aules homologades per  oferir formació a grups de 20 o 30 persones. El recinte també compta amb un saló d’actes de 270 metres quadrats, amb accés independent destinat a albergar exposicions i conferències, així com de balls i activitats lúdiques per als majors.

El disseny de l’edifici ha apostat per espais flexibles que puguen generar canvis d’ús o de distribució. En la seua construcció s’han tingut en compte criteris d’accessibilitat i també d’eficiència energètica, amb la ins- tal·lació de plaques solars i detectors de presència en les llums. A més, l’edifici compta amb connexió Wi-Fi.

El CMFPA ofereix als veïns de l’Eliana formació bàsica amb cursos d’alfabetització, neolectors i obtenció del graduat en Educació Secundària Obligatòria i cicles formatius; formació complementària per a les proves d’accés a la universitat; i obtenció de certificats de valencià. També compta amb cursos d’idiomes, pintura, tallers de lectura i escriptura creativa, tallers de manualitats, etc.

Una part del nou edifici alberga quatre locals d’assaig per a grups musicals, amb un accés independent des de l’exterior pel carrer Rosales, pel que podrà utilitzar-se fora de l’horari de la EPA. La renovació del complex, finançada amb el Pla E 2010 del Govern d’Espanya, ha comptat amb un pressupost de 1,4 milions d’euros.

A l’acte varen estar presents dirigents local, al capdavant dels quals estava l’alcalde, José María Ángel, junt a la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Ana Botella, i el vicepresident tercero del Gobierno y ministro de Política Territorial, Manuel Chaves.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà