Obert el termini per fer propostes als Pressupostos Participatius de l’Eliana

mercedes berenguer camp de turia

Poden fer-se durant el mes d’abril, per la web o mitjançant les urnes que hi ha a l’ajuntament i al Centre Sociocultural

Des d’este dilluns dia 8  i durant tot el mes d’abril, està oberta la fase de presentació de propostes per als Pressupostos Participatius de l’Eliana,on
qualsevol persona pot fer tantes propostes com vullga. Després, els veïns majors de 16 anys votaran les seues favorites.

Els elianers proposaran a l’ajuntament les inversions per l’any vinent a través de la pàgina web www.lelianaparticipa.es  o bé a través de les urnes instal·lades a l’ajuntament i al Centre Sociocultural.    

Acabada esta fase, els tècnics estudiaran les aportacions i es farà una selecció de les que siguen viables. Han de ser projectes en benefici de la comunitat, de competència municipal i que respecten la legislació. En arribar setembre els ciutadans podran participar en la votació per a triar-ne les preferides. Cada votant podrà donar suport a 3 propostes.

L’any passat es presentaren més de 100 idees inicialment i vora 1000 persones participaren en les votacions per a triar les finalistes. Hi hagué 11 propostes seleccionades. Les dos més votades foren les de reparació de voreres i la insonorització i millora de ventilació del poliesportiu municipal.

Les millores en les instal·lacions del poliesportiu, que van comptar amb un gran suport de mares i pares i inclús del Consell de Xiquetes i Xiquets, estan pendents de l’aprovació del pressupost de 2019, exigència legal per a fer una nova inversió.

L’ajuntament, a més, utilitza altres mecanismes per poder portar endavant estes idees del veïnat, com ara les Inversions Financerament Sostenibles fruit del superàvit municipal.

Així, si sumem les quatre edicions anteriors,  els veïns ja han decidit l’ús de vora 1.000.000 d’euros en diferents accions, com ara l’increment i millora dels carrils bici, la creació de rutes escolars segures, l’arbrat en zones públiques, o els parcs d’exercici a l’aire lliure, entre altres.  

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà