Pressupostos Participatius de l’Eliana: fonts d’aigua, pistes de pàdel i la reforma de la llar del jubilat

La novena edició bat tots els rècords

La Regidoria de Participació Ciutadana ha fet públic el resultat de la novena edició dels Pressupostos Participatius, una forma que la ciutadania done la seua opinió al Consistori sobre eixes millores en infraestructures que formen part dels seus desitjos per a promoure el benestar i la qualitat de vida en la localitat.

L’eficàcia de la mesura ve avalada pels resultats obtinguts en les passades edicions des de 2015 i en aquest 2023 s’han batut tots els rècords: és l’any que més propostes s’han presentat, quasi 300, de les quals 18 han arribat a la fase de votació i en la qual s’han registrat 2.403 vots emesos per 916 veïns i veïnes de l’Eliana.

Les tres propostes més votades són la “instal·lació de fonts d’aigua filtrada en diverses zones del poble i en els edificis i instal·lacions públiques”, que ha rebut 301 vots; la “creació de pistes de pàdel municipals”, amb 236 vots; i la “adequació de la llar del jubilat”, que ha obtingut 216 vots.

La resta de propostes no ha caigut en sac foradat ja que l’Equip de Govern les tindrà en compte en futures actuacions d’inversions municipals.

El procés de Pressupostos Participatius 2023, que va començar el mes de març i que s’ha dut a terme a través del web lelianaparticipa.es, servirà com a referent per a l’elaboració del Pressupost Municipal de 2024, en el qual l’Ajuntament assumirà el cost per a l’execució d’aquestes tres inversions que han resultat triades per la ciutadania. En la fase de votació, que va concloure el passat 16 de novembre, han pogut participar veïns i veïnes empadronats en el municipi de més de 16 anys d’edat.

L’edil de Participació Ciutadana, Jorge Pérez Comeche, valora de forma molt positiva l’augment de la participació en el procés, “la qual cosa demostra que la ciutadania vol fer la seua contribució al progrés del municipi i en la construcció de l’Eliana del futur d’una manera sòlida i madura”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà