L’Eliana reforma de manera urgent el sostre del Molí de la Lluna

L’històric edifici es troba en una segona fase d’obres de manteniment per a frenar la seua deterioració 

El Molí de la Lluna, un dels edificis històrics més representatius de l’Eliana, es troba des de fa unes setmanes en obres de reforma urgent del seu sostre. Unes accions destinades a frenar la deterioració més immediata de l’edifici, que es concentra sobretot en la seua coberta, a causa de les inclemències de l’oratge.

Les reformes que s’estan executant formen part d’una segona fase d’obres que ja van començar durant la passada legislatura, i que van encaminades a consolidar la coberta com a acció prioritària. El seu cost és de 20.000€ i, més endavant, es preveu una altra nova fase d’obres amb les quals es complete la rehabilitació del sostre.

La restauració i conservació completa del Molí de la Lluna passaria per rehabilitar, d’una banda, la part del molí i la seua maquinària com a conjunt històric, i, per un altre, es tractaria de restaurar l’edifici en funció de la seua activitat. Per a dur a terme un projecte d’aquestes característiques es fa necessari definir, en primer lloc, quina destinació se li vol donar a aquest bé històric i cultural de l’Eliana.

En paraules l’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent el Molí de la Lluna és història pròpia qeu cal preservar i posar en valor, però fan falta més recursos dels que disposa l’Ajuntament. «Per això és primordial definir quin projecte volem fer amb ell per a poder demanar ajuda a altres administracions», ha afirmat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà