Esquerra Unida-Els Verds presenta el seu projecte polític amb la presencia del seu candidat al Congrés per València

Ricardo Sixto en l'eliana camp de túria Declaracions de Ricardo Sixto

El candidat d’Esquerra Unida-Els Verds al Congrés per València, Ricardo Sixto, ha visitat este matí la comarca del Camp de Túria, amb l’intenció de donar a conèixer les línies bàsiques del programa electoral del seu partit.

José García

Per a Esquerra unida-Els Verds, són dos les línies d’actuació bàsiques, donat l’actual context polític, econòmic i social. D’una banda defensen un model de lluita contra l’atur, amb polítiques impulsades des del sector públic.

Per poder escometre-les, es necesari dotar a l’Estat d’uns recursos econòmics que permeten fomentar l’ocupació, ha explicat Ricardo Sixto. Això es fa, segons creu esta formació política, lluitant contra el frau fiscal i ajustant la pressió dels impostos d’una manera més coherent respecte el nivel de rendes de cada persona (progressivitat fiscal).

Una vegada es disposa dels recursos econòmics adients, es pretén crear una sèrie de llocs de treball, basats en la recuperació del sector agrari (amb criteris ecològics), la contractació dels aturats del sector de la construcción (però no basant-se en la nova edificació, sinò en la restauració d’edificis històrics) i la potenciació del serveis socials: el desenvolupament de la llei de dependencia, la sanitat i l’educació.

L’altra idea fonamental del discurs d’EU, ha explicat Sixto, és la democratització institucional i la defensa de la transparencia de qui i com gestiona els recursos públics. “Defensem una rebelió pacífica, encaminada a acabar amb l’actual statu quo generat per PP i PSOE”, ha manifestat este representant d’esquerres.

En clau autonómica i nacional, Ricardo Sixto ha criticat “el victimisme en que s’ha instalat el PP autonòmic, tot i la seua nefasta gestió dels recursos”, al temps que també ha criticat “el deficient sistema de finançament de l’Estat cap a la nostra autonomia”.

Pel que fa a l’ambit comarcal, Sixto ha explicat que pretén recorrer totes les comarques de la provincia per conèixer les demandes socials: “Ens hem reunit amb diversos col·lectius socials per coneixer les reivindicacions de la ciutadania del Camp de Túria, com és el cas de es demores de l’Hospital Comarcal de Llíria, el deficient servei de Metro, la situaciò en que es trova la gestió dels residus, amb la planta de reciclatge de Llíria, i l’estat en què es estan bona part dels camps de la comarca, abandonats amb la proliferació de PAIs”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà