El Parc de l’Eliana serà escenari de ‘Racons florals’

parque pinada l'eliana camp de túria

El gran muntatge es podrà visitar del 21 al 23 d’agost

L’Eliana i Benissanó han sigut els municipis de Camp de Túria triats per la Diputació de València per a desenvolupar el seu projecte de reactivació econòmica del sector florista, especialment afectat per la suspensió de les Falles 2020 i les festes locals a causa de la pandèmia.

Així els floristes valencians instal·laran durant tres dies, del 18 al 20 d’agost, grans muntatges en espais d’especial interés per la seua bellesa o valor arquitectònic, cultural o històric de la província per a fomentar la cultura floral i donar visibilitat al sector. En el cas de l’Eliana aqueix lloc serà el Parc de la Pineda i a Benissanó el Castell. Tots dos es podràn visitar el cap de setmana del 21 al 23 d’agost.

El projecte plantejat per l’Associació Nacional de Floristes i l’Associació de Productors i Venedors de Flores de Mercaflor, que finançarà la Diputació amb 60.000 euros, inclou una vintena de muntatges sota el títol ‘Racons florals per a tots’ en altres localitzacions com ara la Torre de Paterna o el Palau dels Borgia de Gandia.  

L’ajuda provincial es destinarà a l’adquisició de les flors i plantes de productors i conreadors valencians, als materials i accessoris de ferrers i fusters necessaris per al muntatge i a les despeses bàsiques dels floristes que participen en els 3 dies de muntatge de cada instal·lació. Cada treball serà realitzat per un equip de 10 floristes i un cap de grup i comptarà amb l’assessorament i l’experiència de l’Associació Nacional.

Tal com ha expressat el primer edil de l’Eliana, Salva Torrent, aquesta iniciativa suposarà un gran aparador que vindrà a confirmar alguna cosa que ja tots sabem: “que tenim grans artistes floristes valencians”. “Si a això li sumem un entorn singular com és el nostre parc l’espectacle d’olor i color, que no hauria de perdre’s cap elianer ni elianera, està assegurat”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà