Comerç local, el motor de l'Economia dels pobles

El Parc de l’Eliana serà escenari de ‘Racons florals’

parque pinada l'eliana camp de túria

El gran muntatge es podrà visitar del 21 al 23 d’agost

L’Eliana i Benissanó han sigut els municipis de Camp de Túria triats per la Diputació de València per a desenvolupar el seu projecte de reactivació econòmica del sector florista, especialment afectat per la suspensió de les Falles 2020 i les festes locals a causa de la pandèmia.

Així els floristes valencians instal·laran durant tres dies, del 18 al 20 d’agost, grans muntatges en espais d’especial interés per la seua bellesa o valor arquitectònic, cultural o històric de la província per a fomentar la cultura floral i donar visibilitat al sector. En el cas de l’Eliana aqueix lloc serà el Parc de la Pineda i a Benissanó el Castell. Tots dos es podràn visitar el cap de setmana del 21 al 23 d’agost.

El projecte plantejat per l’Associació Nacional de Floristes i l’Associació de Productors i Venedors de Flores de Mercaflor, que finançarà la Diputació amb 60.000 euros, inclou una vintena de muntatges sota el títol ‘Racons florals per a tots’ en altres localitzacions com ara la Torre de Paterna o el Palau dels Borgia de Gandia.  

L’ajuda provincial es destinarà a l’adquisició de les flors i plantes de productors i conreadors valencians, als materials i accessoris de ferrers i fusters necessaris per al muntatge i a les despeses bàsiques dels floristes que participen en els 3 dies de muntatge de cada instal·lació. Cada treball serà realitzat per un equip de 10 floristes i un cap de grup i comptarà amb l’assessorament i l’experiència de l’Associació Nacional.

Tal com ha expressat el primer edil de l’Eliana, Salva Torrent, aquesta iniciativa suposarà un gran aparador que vindrà a confirmar alguna cosa que ja tots sabem: “que tenim grans artistes floristes valencians”. “Si a això li sumem un entorn singular com és el nostre parc l’espectacle d’olor i color, que no hauria de perdre’s cap elianer ni elianera, està assegurat”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà