L’Eliana reduirà els actes fallers a una missa en honor a Sant Josep i focs artificials

Les quatre comissions falleres organitzaran actes virtuals durant la setmana

El món faller de l’Eliana tampoc celebrarà enguany les festes josefines, almenys tal com es coneixen fins ara. La Junta Local Fallera (JLF) s’ha reunit recentment per a acordar els reduïts actes d’aquest pròxim 19 de març.

Exclusivament, se celebrarà la missa solemne en honor a Sant Josep al qual acudiran únicament les Falleres Majors i Presidents de les comissions locals i on es durà a terme una ofrena floral a la Mare de Déu del Carme. A més, l’Ajuntament llançarà diversos castells en les demarcacions de cada falla aqueixa mateixa jornada a les 21 hores.

Les quatre falles de la localitat: Josep Antoni Purissima i Major, Verge del Carme, Falla del Mercat i Antic Molí-Les Casetes, han acordat organitzar també particularment una programació virtual per a aquesta inusual setmana fallera. Igualment, en la seua reunió la JLF ha proposat a la Mesa de seguiment, com a data per a cremar els monuments, un cap de setmana dins de la primera quinzena de setembre.

Per part seua, la Policia Local ha recordat que, igual que a València i altres localitats veïnes, aquesta setmana estarà prohibit el llançament de petards per a evitar la contaminació acústica, al no publicar-se el tradicional ban faller que autoritza l’ús d’elements pirotècnics en aquestes dates.

L’edil de Cultura Festiva, Enrique Martínez, ha recordat que l’Ajuntament està al costat d’aquesta festa Patrimoni de la Humanitat i dels sectors que l’emboliquen “i que esperem tornar a celebrar amb actes tan emblemàtics per a tots com són la Nit de Paelles, els correfcs o el Tren Faller, mantenint la flama viva fins llavors”. Igualment, ha animat al més del miler de fallers i falleres de l’Eliana a participar de les activitats virtuals que organitze durant aquests dies cada comissió.

Per la seua part l’alcalde, Salva Torrent, ha insistit un any més en “la solidaritat de la localitat amb els artistes fallers, pirotècnics, indumentaristas, músics, floristes, així com amb els comerços i empreses que es puguen veure afectats per aquesta situació que no per coneguda serà menys dura”, ha conclòs.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà