L’Eliana culmina la 7a Setmana del Teatre

Del 22 al 28 de març més de 250 alumnes han conegut el procés de creació d’un text teatral

L’Eliana ha celebrat, del 22 al 28 de març, la 7a Setmana Internacional del Teatre, i ho ha fet amb una proposta molt especial per als centres educatius de la localitat, amb el taller escènic ‘Una història que contar’.

De la mà dels reconeguts actors Carles Alberola i Laia Serna, més de 250 alumnes d’entre 12 i 17 anys han pogut conéixer a través d’una mostra escènica el procés de creació d’un text teatral, així com reflexionar lúdicament sobre el fet de crear. Tot al voltant de la paraula i la seua capacitat emocional, posant en valor la tradició oral com a instrument de transmissió de l’experiència, per a entendre qui som a través del personatge que representem en escena.

En concret, els estudiants de 1r de l’ESO de l’IES l’Eliana i de 1er i 2n de Batxiller del col·legi Helios han treballat en desenvolupar les habilitats socials a través del teatre, millorar l’autoestima, analitzar i comprendre textos teatrals, desplegar la creativitat, aprendre a treballar en grup o a utilitzar la imaginació per a resoldre conflictes. Tot això des d’una perspectiva lúdica de les arts escèniques.

Carles Alberola i Laia Serna

Durant una hora, un total de cinc grups han aprés sobre els mecanismes que utilitzen autors, actors i actrius per a enfrontar-se a una composició teatral: com creen els personatges, com els doten de vida i els interpreten, i què és allò que fa realment atractiva una obra de teatre. En aquest taller interactiu els joves espectadors han participat del procés creatiu d’aquesta obra col·lectiva.

Aquesta setena edició s’ha tancat amb la lectura virtual del manifest amb motiu del Dia Mundial del Teatre, el 27 de març, de la mà d’Associació per les Arts Escèniques de l’Eliana (APLAE). La commemoració d’aquesta setmana ha comptat també amb la col·laboració de Teatreliana.

La regidora d’Educació i Infància, Eva Santafé, ha traslladat l’esperança que els estudiants aprofiten per a conéixer el teatre des de dins i ha volgut fomentar que els espectadors gaudisquen de les arts escèniques “per a continuar creant cultura”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà