L’Eliana aprova el pressupost amb el vot del PSPV i Ciutadans

Ajuntament de l'Eliana

Els comptes ascendeixen a quasi 17 milions d’euros

El ple de l’Ajuntament de l’Eliana ha aprovat el pressupost municipal per al 2022 amb els vots a favor del PSPV i Ciutadans i en contra de Compromís i PP.

En la mateixa sessió plenària s’ha aprovat també la modificació de crèdits per import de 3.593.290 euros que permetrà al consistori destinar el romanent de tresoreria de 2020 a una vintena d’actuacions entre les quals es troba la renovació de voreres, la repavimentació de vials, la finalització de la urbanització del carrer Mariano Benlliure o la generació de sentits únics.

El document pressupostari presenta un equilibri entre els ingressos i les despeses amb un import de 16.938.057 euros, que tornen a ser els més alts de la seua història amb un augment d’un 3,63% respecte als comptes del 2021.

Uns pressupostos que mantenen estabilitzats de nou els impostos i que incrementen en quasi un 4% els serveis bàsics, apostant igualment per la modernització i l’administració electrònica. A més, destaquen dos nous contractes: el de Residus Sòlids Urbans (RSU) que ascendirà a 1.309.467 euros i el del manteniment i millora de la jardineria amb 764.663 euros i es millora la dotació per a la neteja de col·legis i neteja de solars.

Entre les despeses, cal ressaltar l’augment del 5,12% destinat a personal per a la creació de noves places de Policia Local i administració, per a millorar la seguretat ciutadana i la qualitat dels serveis que es presten a la ciutadania i l’increment del 5,57% respecte al 2021 en inversions reals o la creació de nous equipaments, infraestructures o adquisició de béns inventariables.

Respecte als ingressos destaquen els 681.050 euros corresponent a l’impost de plusvàlua que, a causa de la sentència del Tribunal Constitucional, l’Ajuntament cobrirà temporalment amb recursos propis.

El regidor d’Hisenda, Enrique Martínez, ha explicat que aquests comptes estan pensats per a la recuperació de la pandèmia, al mateix temps que mantenen l’aposta de l’Equip de Govern per la cultura, el comerç o els serveis socials.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.