L’Eliana signa el protocol per a desenvolupar el Pla d’Acció Local 2030

La primera fase del projecte ja està en marxa i compta amb la participació de la ciutadania i associacions

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha signat aquest setmana el protocol general d’actuació de l’Agenda Urbana amb la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró i el secretari d’Agenda Urbana i Habitatge, David Lucas. A l’acte, que s’ha celebrat en la seu de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, també han assistit la tinent d’alcalde, Marta Andrés i l’edil de Participació Ciutadana, Jorge Pérez Comeche. Així mateix, han estat presents els alcaldes dels altres municipis seleccionats d’Alzira, Castelló, Vinaròs i Elda.

Amb la signatura d’aquest document, l’Eliana es converteix en ciutat pilot del Pla d’Acció local de l’Agenda Urbana Espanyola. I és que l’Eliana ha estat un dels quatre municipis de la província de València seleccionats pel Ministeri per a desenvolupar aquest projecte. D’aquesta manera, el municipi ha rebut una subvenció de 100.000 euros provinents de fons europeus per a dur a terme la seua proposta, que està centrada en la modernització i en el nou model de desenvolupament sostenible basada en una planificació de ciutat integrada i transversal.

El Pla es durà a terme durant els nou primers mesos d’enguany i marcarà el full de ruta a seguir pel Consistori fins a 2030.

El projecte, consta de tres fases, una primera de diagnòstic, que ja està en marxa i que compta amb la participació de la ciutadania elianera, associacions i agents econòmics i socials, on es decidiran els objectius a dur a terme. La segona fase, centrada en establir els mitjans necessaris per a complir els objectius marcats, i una tercera i última, on s’implantarà un sistema de monitoratge per a poder fer un seguiment i avaluar el grau de compliment i l’evolució de les polítiques municipals.

L’alcalde, Salva Torrent, s’ha mostrat molt satisfet per ser l’Eliana un dels municipis a rebre aquesta subvenció. “Durant els mesos de juny i juliol aprovarem aquest pla perquè el 13 de setembre estiga en el Ministeri”, ha afirmat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà