L’Eliana s’integra en la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic i Prostitució

l'eliana calle

La Regidoria d’Igualtat es reforça amb la recent incorporació d’una agent d’igualtat

L’Eliana s’incorpora a la xarxa de municipis lliures de tràfic i prostitució, segons acord aconseguit en el Ple ordinari del passat 26 de maig amb els vots a favor de PSOE, PP i Ciutadans i l’abstenció de Compromís.

La iniciativa, que va arribar al Ple a proposta de l’associació local Igualtat I Punt, inclou a l’Eliana en una xarxa de caràcter nacional que agrupa municipis de tota Espanya, 45 d’ells de la Comunitat Valenciana, i amb l’objectiu de promoure accions encaminades a l’abolició de la prostitució i l’eliminació del tràfic de dones, xiquets i xiquetes destinats a tal fi.

D’altra banda, l’Ajuntament ha incorporat recentment la figura d’agent d’igualtat, amb l’objectiu d’enfortir el treball que ve desenvolupant en aquesta matèria i reafirmant el seu compromís per a aconseguir una igualtat real i efectiva. La professional es trobarà a l’edifici de Serveis Socials (c/Félix Rodríguez de la Fuente, 4), a través del telèfon 96 275 80 30 (ext. 507) o al correu igualtat@leliana.es.

L’aposta local de comptar amb personal especialitzat afavorirà l’aplicació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques del municipi, seguint les indicacions que marca l’Agenda de Desenvolupament Sostenible 2030 i l’obligació que com a administració té d’aplicar la igualtat de manera transversal.

El consistori, a través de Serveis Socials, compta des de fa anys amb un Equip Interdisciplinari contra la Violència de Gènere, Domèstica i Menor, a la qual sumarà aquesta nova figura municipal.

Entre les funcions que realitzarà estarà la d’avaluar, dissenyar i impulsar la perspectiva de gènere, promoure la coordinació entre diversos agents del municipi, elaborar i implementar plans d’igualtat, el foment de l’associacionisme, la formació en matèria d’igualtat d’oportunitats o la promoció de l’ús de llenguatge inclusiu.

L’edil de l’àrea, Concha Montaner, ha recordat que l’Ajuntament treballa en dos eixos: “d’una banda, duent a terme polítiques públiques d’igualtat i, per un altre, realitzant accions de sensibilització i prevenció sobre violència contra les dones”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà