La biblioteca de l’Eliana torna a rebre el premi María Moliner

Biblioteca L'eliana

El projecte ha sigut el millor posicionat dins de la província i el segon en la Comunitat

La Biblioteca Pública Municipal de l’Eliana ha obtingut per segon any consecutiu un dels premis del concurs de projectes d’animació a la lectura María Moliner dirigit a municipis de menys de 50.000 habitants. El guardó, dotat amb 2.777 euros, es destinarà a l’adquisició de nou material bibliogràfic que, molt prompte, estarà a la disposició de la ciutadania.

El concurs, al qual s’han presentat un total de 551 projectes, està convocat pel Ministeri de Cultura i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i té com a objectiu premiar a aquelles biblioteques que duguen a terme un programa únic que incloga les accions d’animació a la lectura, l’eficiència i labor bibliotecària, la integració social en la seua comunitat, així com programes per a fomentar l’ús de les noves tecnologies. De tots ells han sigut seleccionats 370 projectes, inclòs el de ‘L’Eliana, triangle sociocultural’, el millor posicionat dins de la província de València i el segon en tota la Comunitat Valenciana.

El pla presentat per l’Eliana recull la completa proposta cultural i social del municipi, desenvolupada en tres centres públics: la Biblioteca i el Centre d’Informació Juvenil (CIJ), el Centre de Formació de Persones Adultes (EPA) i el Centre Sociocultural i, en l’epicentre, el parc de la Pinada, que acull també part de l’oferta d’activitats. Contacontes, clubs de lectura juvenil i d’adults, sessions d’animació a la lectura i de formació d’usuaris per a escolars o grups d’adults, presentacions d’autors, teatre, cinema, concerts, conferències, setmanes culturals, setmana del llibre infantil i escolar, festival de cinema, jornades d’emprenedoria social i econòmica, cursos diversos -des dels tradicionals d’idiomes, dibuix i pintura, monitors de temps lliure, de cinema per a joves, fins a l’alfabetització informacional i tallers d’impressió 3D-, són alguns dels exemples de dinamització social de la qual gaudeixen durant l’any els elianers i elianeres.

El regidor de l’àrea, Jorge Pérez Comeche, ha celebrat el reconeixement, obtingut també en 2021, i ha recordat que les instal·lacions de la Biblioteca s’han traslladat de manera provisional al carrer Forces Armades número 3, mentre duren les obres d’ampliació de l’antic edifici.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà