‘L’Eliana, un poble de pel·lícula’ aposta pel cinema

l'eliana un poble de pelicula

La programació arranca aquest mateix cap de setmana amb l’Eliana Cinema i continuarà amb el concurs de llargmetratges ‘La Traca’

L’Ajuntament de l’Eliana va presentar ahir dijous ‘l’Eliana, un poble de pel·lícula’, la programació cultural sobre el cinema amb activitats i esdeveniments per a la pròxima temporada i que arranca hui mateix amb el festival de curtmetratges l’Eliana Cinema i la projecció del documental ‘Berlanga!’ de Rafael Maluenda i per a acollir als amants del seté art que crearan les seues obres audiovisuals amb la seua secció 72 hores durant el cap de setmana. En aquesta sisena edició, la principal novetat serà la incorporació de la secció ‘Cinema a l’escola’, en el qual l’alumnat dels centres d’ensenyament realitzarà un curt que optarà a premi i reconeixement en la seua categoria. L’esdeveniment se celebrarà fins diumenge que ve, 17 de setembre, i comptarà amb nombroses i variades activitats obertes al públic interessat.

‘L’Eliana Cinema’, organitzat per l’Associació Cultural LeCinema i la regidoria de Cultura, té com a objectiu desenvolupar noves trajectòries al cinema contribuint a l’exposició i visualització de l’enginy cinematogràfic que abunda entre la joventut local, persones aficionades i professionals del sector.

Després del festival arribarà, el divendres 23, el lliurament de premis del IV concurs de guions de llargmetratge de comèdia ‘La Traca’, organitzat per l’associació de guionistes de la Comunitat Valenciana (EDAV) en col·laboració amb l’Ajuntament, l’Institut Valencià de Cultura i la plataforma en línia Filmarket Hub. El guardó, únic en l’àmbit nacional, busca propiciar la producció d’aquest gènere i està dotat amb 2.000€ per al guanyador.

Per part seua, la programació 2022/2023 del ja tradicional Cicles de Cinema obrirà la temporada el diumenge 25 amb la projecció de ‘Nunca me abandones’ en el marc de Llibres en Pantalla, seguit del Fòrum dels Clàssics, amb films com ‘Cleopatra’, ‘Cayo Largo’, ‘Oliver Twist’ o ‘Ciudadano Kane’ i el Cicle dels Diumenge amb apostes com a ‘Asignatura pendiente’.

De nou l’Eliana acollirà, un any més, la MICE (Mostra Internacional de Cinema Educatiu) que en la seua desena edició del 26 de setembre al 6 d’octubre, aposta per l’audiovisual dirigit a xiquetes, xiquets, joves, professorat i públic en general, amb pel·lícules realitzades per alumnat dins d’entorns d’aprenentatge. Naix per la preocupació sobre l’educació en un moment en què l’obtenció del coneixement es realitza mitjançant experiències intervingudes i dirigides amb una innegable influència dels mitjans de comunicació i les tecnologies.

‘Trobades de Ciència i Cinema’ serà la novetat d’aquesta temporada. Un nou projecte de divulgació científica que té com a objectiu traslladar la importància de la ciència al màxim de persones possibles amb la projecció d’una pel·lícula al trimestre i el seu posterior col·loqui, entre els mesos d’octubre i juny. La primera sessió servirà d’introducció i tindrà lloc el pròxim 28 d’octubre.

L’alcalde, Salva Torrent, ha recordat l’aposta del Consistori per les arts cinematogràfiques i ha destacat la gran vinculació del municipi amb el cinema que es posa de manifest en aquesta i altres activitats que desperten un alt grau d’interés en el públic.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà