Elies i Anna, els noms triats per al caragol i la sarganta de l’Eliana

Sargantana Parque l'Eliana

Aquest dissabte se celebra el 20 aniversari de L’Espai Vicent Tarrazona

Els noms d’Elies i Anna han sigut els triats pels veïns de l’Eliana per a donar nom al ‘caragol’ i la ‘sargantana’ del parc, dues escultures de Lorna Benavides que durant 20 anys han estat presidint el Espai Vicent Tarrazona. Un singular paratge urbà situat a l’entrada del Parc de La Pinada en la confluència dels carrers València i General Pastor que aquest dissabte 8 celebra l’aniversari de la seua inauguració.

La consulta ciutadana celebrada el passat mes de setembre per a denominar aquests símbols emblemàtics del municipi i que va comptar amb propostes presentades pel Consell de Xiquets i Xiquetes i el Centre d’Estudis Locals (CEL) ha rebut més de 250 vots cadascun.

El caragol ha generat propostes com Bobby, Carmelo o Eli, mentre que Sarganliana, Elia o Carmela han sigut altres apostes veïnals per a denominar a la ‘sargantana’.

L’acte de commemoració del vinté aniversari de l’Espai Tarrazona comptarà amb l’actuació del grup de ball de La Llauradora, així com amb la presència del propi Tarrazona, alcalde de la localitat entre 1983 i 1997 i del també exprimer edil, José María Àngel.

Per a les celebracions, l’Ajuntament ha rehabilitat aquesta zona que ret homenatge a la literatura i inclou els noms de cèlebres escriptors i escriptores en els seus bancs. A més, ha afegit 23 nous noms com els de Juan José Millás, Almudena Grandes, Javier Cercas o el recentment mort poeta elianer Antoni Ferrer.

L’alcalde Salva Torrent ha celebrat l’elecció d’aquests noms que, precisament, tenen un significat històric per a la localitat, perquè donen nom a l’edifici més antic, la coneguda com a ermita de Sant Elies i Santa Anna.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà