L’Eliana Cinema obri les inscripcions a la seua setena edició

L'ElianaCinema

Se celebrarà del 15 al 23 de setembre

El Festival de Curtmetratges l’Eliana Cinema, organitzat per l’associació cultural LeCinema en col·laboració amb l’Ajuntament, ha obert el termini d’inscripció fins el 31 d’agost per a participar en la seua setena edició, que se celebrarà del 15 al 23 de setembre.

L’organització del festival ha presentat les bases de participació per a aquest 2023 al costat de les activitats que formaran part de la pròxima trobada que tornarà a comptar amb projeccions, com les dels concursos de les seccions ‘Cinema a l’Escola’ o la veterana ‘Secció 72-Hores’.

Una de les novetats serà el trasllat de la trobada al carrer per a major visibilitat i participació dels amants del cinema. En aquest sentit, nombrosos actes i projeccions seran programats a l’aire lliure. La segona novetat és l’agermanament amb el Festival Geldo en Acció. Com a colofó de tancament es va projectar l’obra documental d’animació ‘¿Dónde estabas tú?’ amb l’assistència de la seua directora Maria Trénor que va presentar a l’Eliana el seu llorejat curtmetratge.

Els premis, que oscil·len entre els 500 i els 1.000 euros en metàl·lic de l”Espiral Daurada’, seran seleccionats per un jurat professional compost per l’Acadèmica de les Ciències i les Arts de Televisió, Mónica Ibáñez, l’experta en disseny gràfic i animació, Luisa Hernández, i el professor i director de videoclips, documentals, films de ficció i programes de televisió, Paco Barreda.

Es mantindrà la distinció del públic i esments a millor interpretació, guió i fotografia, el premi especial sobre diversitat sexual atorgat per l’associacióLGTBI+ Marietes, l’especial a la millor directora o guionista atorgat per l’associació feminista Lliures i al millor curt en valencià del Centre d’Estudis Locals de l’Eliana CEL.

L’alcalde Salva Torrent va tancar l’acte de presentació destacant la consistència i bona salut que el creixent festival demostra i de l’ampli interés que suscita entre elianers i elianeres el seté art, com demostren els més de 16.000 assistents que van acudir en 2022 a alguns dels diferents programes estables de cinema que ofereix l’Ajuntament.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà