Olocau es bolca amb la Marató de Lectura Camp de Túria – La Serrania

Unes 90 persones omplin el Saló de Plens per a assistir a l’acte de lliurament de premis

En la vesprada de dissabte passat, Olocau va acollir l’esdeveniment que va posar punt i final a la VII Marató de Lectura Camp de Túria – La Serrania, un projecte de promoció de la lectura subvencionat pel SARC (Servei d’Assistència i Recursos Culturals) de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València en el qual han participat els ajuntaments de les Alcubles, Casinos, Loriguilla, Marines, Nàquera, Serra, Olocau i Villar del Arzobispo.


Unes 90 persones es van reunir en el Saló de Plens per a presenciar l’entrega de premis dels concursos que s’han dut a terme durant els últims mesos. Entre els assistents, es trobaven l’alcalde Antonio Ropero; la regidora d’Educació, Cultura i Joventut, Desa Vilaplana; i el regidor de Participació Ciutadana, Festes, Voluntariat, Protecció Civil, Comunicació i Transparència, Josep Perales. Juntament amb ells, van estar també representants de les localitats participants, com les alcaldesses de Serra, Alicia Tusón, i de Loriguilla, Montse Cervera, i l’alcalde de Villar del Arzobispo, Vicente Portolés.


Vilaplana va ser l’encarregada de donar el discurs de benvinguda i, en la seua intervenció, va voler, en primer lloc, agrair el treball realitzat pels premiats i per l’organització de l’esdeveniment. També va destacar el fet de poder gaudir d’un acte que reuneix persones de diferents pobles per a reivindicar la importància de la lectura i amb el qual “compartir el que podem fer quan expressem les nostres emocions”.
El narrador Miquel Puig va exercir com a mantenidor i, al llarg de la cerimònia, a més de donar pas als diferents guardons, va reflexionar sobre el necessari que és fer costat als pobles, sobre el paper que exerceixen la Marató com a “projecte vertebrador” i la lectura a l’hora de “fer territori”, i sobre la importància de “festejar un acte en el qual la paraula és la protagonista”. Així mateix, en les seues intervencions, va realitzar un amé recorregut pels 5.000 anys d’història de l’escriptura, des dels seus inicis amb les tauletes d’argila fins als nostres dies amb les tauletes digitals.


Pel que fa als premis, es van entregar els guardons als tres primers classificats en els concursos de microrelats (en valencià i en castellà), de fotografia (‘Bookface’ i ‘Haikubooks’) i de dibuix manga (en les categories A-Infantil, de 7 a 11 anys, i B-Juvenil, de 12 a 18). El públic, a més, va poder conéixer les obres guanyadores, ja que es van llegir els microrelats i es van projectar les fotografies i els dibuixos. Cal destacar que Maite Carrilero, professora de 6é de Primària del CRA Alt Carraixet – Col·legi Mestre Ferran Zurriaga va rebre de mans d’Antonio Ropero un premi especial atorgat a l’escola d’Olocau per la fotografia que el centre va presentar per a celebrar el Dia de la Biblioteca (24 d’octubre). Així mateix, el primer edil i Desa Vilaplana van fer entrega d’un obsequi a l’escriptora Amparo Murgui, qui va assistir a l’esdeveniment en representació del jurat de certamen.


Per a finalitzar l’acte, Ropero va voler donar l’enhorabona als premiats i a la Marató de Lectura (“un projecte molt enriquidor per a tots”, segons va afirmar), i va aprofitar per a posar en valor el treball que es duu a terme des de la Regidoria d’Educació, Cultura i Joventut i la Biblioteca Municipal d’Olocau. També va destacar com la lectura representa “la passió de contar històries” i ens permet “traslladar-nos a altres llocs i viure experiències”, per la qual cosa va animar a totes les persones que formen part d’aquesta iniciativa intermunicipal a continuar amb la tasca que realitzen. Després de la intervenció de l’alcalde, els assistents van poder gaudir d’un Vi d’Honor que es va servir en la Llar dels Jubilats.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà