La Pobla de Vallbona presenta la tercera edició del premi ‘Sons’

Està dotat amb 1.000 euros amb un premi de 500 euros per a menors de 20 anys

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona presenta la tercera edició dels Premis Sons per a la promoció de lletres i cançons en la nostra llengua. El premi té un import de 1.000 euros a més de la gravació del disc en un estudi professional. També s’inclou una categoria per a joves de menys de 20 anys amb un premi de 500 euros i també la gravació de la cançó en un estudi.

Els criteris establerts en les bases són l’originalitat del títol, l’interés de la temàtica i la creativitat de la lletra que ha de quadrar sincronitzadament amb la melodia. També es valorarà la partitura bàsica amb l’estructura d’acords, la presentació i cal·ligrafia en la lletra i la correcció lingüística.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha ressaltat el suport que des de l’Ajuntament dona el seu govern a la promoció de la llengua en diferents àmbits i ha valorat esta iniciativa de foment de la música i les lletres en valencià. Garcia ha destacat que “cal fer que la llengua siga una cosa divertida i que permeta guanyar-se la vida i això és un dels objectius buscats amb este concurs”.

A l’acte de presentació ha assistit l’acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Immaculada Cerdà, qui ha destacat el bon estat de salut de la llengua pel que fa a la música i la cançó amb grups valencians que destaquen a tot arreu. Cerdà ha assenyalat la importància que té que en estos premis s’incloga a més de la partida econòmica, la gravació de les dues obres guanyadores en estudis professionals, el que contribuix a la seua difusió.

Per la seua part, Dolors Gimeno, diputada provincial de Normalització Lingüística, ha valorat el suport institucional amb recursos econòmics que s’ha de donar a iniciatives que potencien la llengua i la cultura com a fet integrador amb un ús normalitzat en tots els àmbits. Es tracta d’uns premis genuïns al territori valencià i que a més servixen moltes vegades als autors i joves per a fer les seues primeres lletres i poder-les gravar.

Els Premis a les Lletres i Cançons en Valencià tenen com a termini de presentació el 2 de maig.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà